Zonguldak'ta Saglik Çalisanlari AA'nin 'Yilin Fotograflari' Oylamasina Katildi

Zonguldak'ta, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede fedakarca görev yapan saglik çalisanlari, Anadolu Ajansinin düzenledigi "Yilin Fotograflari" oylamasina katildi.

Saglik çalisanlari, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt içi ve disinda çektigi fotograflari inceleyerek "haber", "yasam" ve "spor" kategorilerindeki karelere oy verdi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Saglik Uygulama ve Arastirma Merkezi Bashekimi Özcan Piskin, haber kategorisinde Mustafa Hassona'nin "Harabeler arasinda yasam", spor kategorisinde Sebnem Coskun'un "Kadinlar için daldi" ve yasam kategorisinde Sebnem Coskun'un "Saglik çalisanlarinin sefkatli elleri" fotograflarini oyladi.

Fotograflarin birbirinden güzel oldugunu, seçim yaparken zorlandigini belirten Piskin, "Saglik çalisanlari pandemi döneminde bütün emegiyle çalisti. 'Saglik çalisanlarinin sefkatli elleri' fotografinda yer alan saglik çalisaninin yeni dogan bebege sefkatle dokunusu çok güzel fotograflanmis. Tebrik ediyorum." diye konustu.

BEÜ Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Cumhur Aydemir de haber kategorisinde Ashraf Amra'nin "Mucize kurtulus", spor kategorisinde Ali Atmaca'nin "Engelli basketbolcunun sevinci" ve yasam kategorisinde Sebnem Coskun'un "Saglik çalisanlarinin sefkatli elleri" fotograflarina oy verdi.

Aydemir, fotograflarin hepsinin özel ve kaliteli oldugunu dile getirerek, saglik çalisani olarak bu alanda yillarini verdigini, bir bebegin dünyaya gelis anini farkli bir açidan görüntüleyen "Saglik çalisanlarinin sefkatli elleri" fotografini degerli buldugunu kaydetti.

Bashemsire yardimcisi Tugçe Öztürk ise haber kategorisinde Muhammed Said'in "Esed rejiminin sivillere saldirisi", spor kategorisinde Muhammed Said'in "Savasin yikamadigi hayaller" ve yasam kategorisinde Bestami Bodruk'un "Ailenin minik üyesi" fotograflarina oy kullandi.

Bütün fotograflarin birbirinden güzel ve anlamli oldugun ifade eden Öztürk, "Fotograflarin hepsi insani etkileyen ve zor sartlar altinda çekilmis fotograflar. Bizim gibi sizler de zor sartlar altinda çalisiyorsunuz. Herkesin eline, emegine saglik." dedi.

Kaynak: AA