UNICEF'in Kurulusunun 75. Yili Ankara'da Açilan Sergiyle Kutlandi

Birlesmis Milletler Çocuklara Yardim Fonu (UNICEF) Türkiye Temsilcisi Regina De Dominicis, dünyanin her yerinde sosyoekonomik esitsizliklerin arttigini söyleyerek, bunun en fazla çocuklari etkiledigini söyledi.

UNICEF’in 75. kurulus yil dönümü “Iklim Degisikligi ve Çocuklar” temasiyla CerModern’de açilan sergiyle kutlandi. Sergiye, yerli ve yabanci ziyaretçiler ve çocuklarin yani sira sanatçi Hadise de katildi.

Sergide konusan Dominicis, UNICEF’in 75 yil önce 2. Dünya Savasi’nin ardindan kriz zamanlarinda faaliyetlere basladigini, bu süreçte gençler, çocuklar, ortaklar ve bagisçilarla beraber çok yol kat ettiklerini, egitim, saglik ve çocuk haklari gibi alanlarda birlikte çalistiklarini ifade etti.

Dominicis, sorunlarin üstesinden hep beraber gelmeye çalistiklarini belirterek, "Geçtigimiz dönemde kaydettigimiz bütün gelismeleri olumsuz yönde etkileyen bu kriz neredeyse inanilmayacak bir rakam olan 100 milyonun üzerinde çocugun yoksulluk esigine gelmesine sebebiyet verdi. Dünya üzerindeki çocuk nüfusunun yarisina denk gelen tahminen 1 milyar çocuk da iklim degisikliginden en çok etkilenen ülkelerde yasamlarini sürdürmeye çalisiyor" diye konustu.

Dominicis, UNICEF’in 1951’den beri Türkiye’de hükümetle çok yakin bir sekilde çalistigini, geçen 70 yilda sivil toplum ortaklari ve özel sektör ile is birligi içinde bu gündemi gerçeklestirmeye devam ettigini kaydetti.

UNICEF’in tüm dünyada ruh sagligina ve ayrimciliga karsi yatirim yapmaya devam edecegini belirten Dominicis, çocuklar ve gençler için bu yatirima öncelik verilecegini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA