ABD'deki Baspiskoposluk, Cinsel Istismar Davasi Açan Kadina 725 Bin Dolar Ödedi

ABD'nin Washington eyaletindeki Baspiskoposluk, 40 yil önce kilise okulunda cinsel istismara ugradigini iddia eden bir kadina 725 bin dolar ödemeyi kabul etti.

Seattle Katolik Baspiskoposlugu, 1977'de kendisine bagli St. Louise Parish Okulu'ndaki bir çalisaninin o zaman 8 yasinda olan bir kiz çocuguna cinsel tacizde bulunmakla suçlandigi davada, 725 bin dolar karsiliginda anlasma yolunu seçti.

Dava dosyasina göre, çocukken ugradigi tacizi bir türlü hafizasindan silemedigini belirten T.R. okul çalisani tarafindan seker verme bahanesiyle defalarca istismara ugradigini iddia etti. O zaman ilkokul üçüncü sinif ögrencisi oldugunu aktaran T.R, Baspsikoposlugu, "John Doe" olarak bilinen kilise çalisanini tekrarlayan cinsel tacizlerine ragmen görevden almamakla suçladi.

Baspiskoposlugun sansölyesi Mary Santi, magdurlari yeniden travmaya sokabilecek mahkeme süreçlerinden kaçinmayi amaçladiklarini, bu sebeple benzer davalarda karsi tarafla erken çözüm yolunu tercih ettiklerini ifade etti.

Olayin yasandigi sehirde faaliyet gösteren Seattle Times'ta yer alan bilgilere göre, Baspiskoposluk, 2006'dan bu yana çalisanlarina karsi açilan 247 cinsel istismar davasini benzer sekilde çözüme kavusturduklari bilgisini dogruladi.

Kaynak: AA