Majid Majidi, Istanbul'da Sinemaseverlerle Bir Araya Gelecek

'Kizilay Uluslararasi Dostluk Kisa Film Festivali' kapsaminda Majidi, 4 Aralik'ta Atlas 1948 Sinemasi'nda 'Ustalik Sinifi' etkinligi düzenleyecek.

Iranli yönetmen, yapimci ve senarist Majid Majidi, Kültür ve Turizm Bakanligi Sinema Genel Müdürlügünün destekleriyle Balkon Film tarafindan bu yil dördüncüsü düzenlenen "Kizilay Uluslararasi Dostluk Kisa Film Festivali"ne konuk olacak.

Anadolu Ajansinin Global Iletisim Ortagi oldugu, bu yil Haci Bektas-i Veli anisina gerçeklestirilen festival kapsaminda Majidi, 4 Aralik'ta Atlas 1948 Sinemasi'nda "Ustalik Sinifi" etkinliginde sinemaseverlerle bir araya gelecek.

Etkinlikte sinema tecrübelerini katilimcilara aktaracak olan Majidi'nin Iran'da baslayip basta Avrupa’ya, sonra da tüm dünyaya ulasan filmlerinin yapim, festival ve dagitim süreçleri konusulacak.

Ustalik Sinifi'nda Iran sinemasinin gelisimi, özelde ise Majidi'nin sinemasi her boyutuyla masaya yatirilacak.

"Cennetin Çocuklari", "Cennetin Rengi" ve "Baran" filmleriyle kisa sürede ünü tüm dünyaya ulasan Majid Majidi'nin "Ustalik Sinifi" etkinligine katilim için basvurular "www.dostlukfilmfestivali.com" adresindeki kayit formundan gerçeklestirilebilecek.

"Children of Heaven" filmi ile Oscar adayi ilk Iranli yönetmen olan Majid Majidi'nin 2020 yilinda dünya prömiyerini 77. Venedik Film Festivali Ana Yarisma bölümünde gerçeklestirdigi filmi "Sun Childiren / Günesin Çocuklari" da festivalin "Özel Gösterim Seçkisi"nde 3 Aralik'ta saat 19.30'da seyirciyle bulusacak.

Majidi'nin dünyadaki 152 milyon isçi çocuga adadigi filminde, gerçek hayatlarinda da sokakta yasayan 12 yasindaki Ali ve grubunun hikayesi anlatiliyor.

Kaynak: AA