Kocaeli'de Lodos Bilançosu Açiklamasi 333 Olay Meydana Geldi, 2 Kisi Öldü

Kocaeli’de iki gün etkisini sürdüren siddetli lodos sebebiyle kent genelinde 333 olayin meydana geldigi, 2 kisinin de yasamini yitirdigi belirtildi.

Kocaeli'de Lodos Bilançosu Açiklamasi 333 Olay Meydana Geldi, 2 Kisi Öldü
Kocaeli’de iki gün boyunca etkili olan siddetli rüzgar evlerin çatilarini uçurdu, agaçlari, minareleri, tabelalari devirdi, tekneleri batirdi. Ayni zamanda cadde ve sokaklarda su birikintileri olustu, bazi evleri su basti. Kocaeli Valiligi’nin son açiklamasina göre, kent genelinde 151 çati uçtu, 40 agaç ve 2 direk devrildi, 1 baca yikildi, 7 tabela düstü, 1 iskele kalibi çöktü 45 tehlike arz eden durum yasandi, 13 su taskini oldu, 2 minare yikildi, 54 sera ve 10 araç hasar gördü, bir isletmenin duvari çöktü, 3 is yerinin cami kirildi, 1 minarede hasar olustu, 1 is yerinin müstemilati zarar gördü ve 1 insan kurtarildi. Firtina sebebiyle 333 olayin meydana geldigi kentte, 8 kisi yaralandi, 2 kisi ise çatidan düsmesi neticesinde hayatini kaybetti.

Ayni zamanda 9 okulun çati ve tavaninda hasar olustu. Il Kültür ve Turizm Müdürlügü hizmet binasi çatisi ile Il Meteoroloji Müdürlügüne bagli Cengiz Topel Hava Meydaninda faaliyet gösteren hizmet binasinin da çatisinda hasar meydana geldi. Firtinanin siddetiyle batan 29 tekneden 9 tanesi karaya çikarildi, 7’si tamamen alabora oldu. 10 tekne ise yari batik durumda oldugu ögrenildi.

Kaynak: İHA