Kazancilar Çarsisi Turist Çeken Mekan Haline Gelecek

Kazancilar Çarsisi’nda yenileme çalismalarina büyük hizla devam eden Melikgazi Belediyesi, çalismalarda son asamaya geldi. Melikgazi Belediye Baskani Dr. Mustafa Palancioglu, çalismalari yerinde inceleyerek son durum hakkinda bilgi aldi.

Kazancilar Çarsisi Turist Çeken Mekan Haline Gelecek
Kazancilar Çarsisi’nin yeni yüzü ile Kayseri yakisir bir hale gelecegini söyleyen Baskan Dr. Mustafa Palancioglu, “Kazancilar Çarsisi’nda geçen sene baslatmis oldugumuz çalismalar ihaleyi yaptiktan sonra uygulama asamasina geçti. Su anda Kazancilar Çarsisi’ni yenilemek üzere son asamaya geldik. Özellikle çati ve tavan kisminin ilk etabi bitti ikinci etaptayiz. Insallah yakin zamanda burayi tamamladigimizda Kayseri’ye yakisir bir yer olacak. Burasi hem esnaf arkadaslarimizin hem de disaridan gelen vatandaslarimizin ilgisini çekecek güzel bir ortam olacak. Ben ekip arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Geceleri sabaha kadar çalisiyorlar esnafa zarar vermemek için. Gündüzleri de kismen çalismaya devam ediyoruz. Buradaki esnafimiz magdur olmadan son asamaya geldik. Süreç boyunca bizlerden desteklerini esirgemeyen esnaflarimiza tesekkür ediyorum. Gelecek sene gurbetçilerimizin gelmesine burasi hazir olacak güzel bir çalisma oldu. Çarsinin içerisini de yavas yavas degistirmeye basliyoruz. Sehrimizin merkezini misafir odamizi olarak görüyoruz. Tarihi Kayseri sehir kütüphanesinin yanindaki 5 katli binayi yikarak tarihi alani ortaya çikardik. Gön Han’da da restorasyon çalismalarimiz devam ediyor. Sehir merkezinde güzel dokunuslarimiz var. Bu kapsamda da kazancilar Çarsisi güzel bir görünüme kavusuyor. Bastan beri Adnan Incetoprak bizlere destek oldu yine ilgisi devam ettiriyor. Tüm ekip arkadaslari ile birlikte burasinin iyi konuma gelmesi için kendileri de gayret gösteriyor. Çarsimiz Kayseri yakisir bir hale geliyor, hayirli olsun” dedi.

Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Dernegi Baskani Adnan Incetoprak ise, “Melikgazi Belediye Baskanimiza ve bütün ekip arkadaslarina çalismalarindan dolayi çok tesekkür ediyorum. Çarsidaki restorasyon çalismalari ile burasi temiz ve güzel bir mekan haline dönüstürülecek. Çarsida çok ciddi çalismalar yapilmaktadir.” diye konustu.

Kaynak: İHA