Erzurum'un Asirlik Kültürel Mirasi Karnavas Bezi Markalasacak

Erzurum'da, Kuzeydogu Anadolu Kalkinma Ajansi (KUDAKA) ile Olur Kadin Girisimi ve Isletme Kooperatifi is birligiyle kentin asirlik kültürel mirasi karnavas bezi markalasacak.

KUDAKA'dan yapilan açiklamaya göre, 2021 Yili Sektörel Rekabet Gücünün Gelistirilmesi Altyapi Programi-2 kapsaminda desteklenen, Olur Kadin Girisimi ve Isletme Kooperatifi tarafindan yürütülecek olan “Geçmisin Motifleri Tezgahlarda Dilleniyor” projesine iliskin destek sözlesmesi imzalandi.

Ajansta düzenlenen imza törenine, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Olur Kadin Girisimi ve Isletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Funda Aslan, Baskan Yardimcisi Tülay Yildiz ile projeden sorumlu ajans uzmanlari katildi.

Projeyle bölgede yaklasik 250 yildir dokunan çok köklü bir kültürel geçmise sahip karnavas bezini yeniden gün yüzüne çikarmak, bu kültürel degeri gelecek kusaklara aktarmak ve etkin bir sekilde tanitarak bölge ekonomisine katma deger saglamak yatirimin öncelikli hedefleri arasinda yer aliyor.

Bu sayede hem Olur ilçesinde is gücü piyasasi disinda kalmis bölge kadinlarina mesleki egitimler verilerek yöresel el sanatlarinin ögrenilmesi saglanip kadin istihdami artirilacak, hem de dar gelirli ailelerin bütçelerine katki saglanarak bölgede girisimci kadinlar desteklenip kadinlarin kooperatiflesmesine öncülük edilecek.

Kaynak: AA