Dünya'nin 70 Ülkesine Endüstriyel Mutfak Ürünleri Ihraç Ediyor

1993 yilinda Istanbul’da kurulan Pimak Profesyonel Mutfak, Amerika Kitasi’ndan Avrupa’ya, Orta Dogu’dan Asya’ya ve Afrika’dan 70 ülkeye ihracat yapiyor.

Dünya'nin 70 Ülkesine Endüstriyel Mutfak Ürünleri Ihraç Ediyor
Yurt disindaki müsterilerle sicak temasin neredeyse sifira indigi pandemide alternatif müsteri kanallari aradiklarini ifade eden Pimak CEO’su Riza Ergün, ihracatçi firmalar için dijitallesmenin ve e-ihracatin önemini vurguladi. Ihracatin ülke ekonomisi için öneminin farkinda olduklarini ve bu yönde üstlerine düseni yaptiklarini belirten Riza Ergün, "Dünya ile entegre olmanin ve rekabette ayakta kalabilmenin en önemli unsuru kaliteli ürünler üretmekten geçiyor. Ihracat yaptigimiz 70 ülkede, müsterilerimizin beklentilerini analiz ederek üretim yapmak, bu noktada çok önemli. Pandemi gibi tüm dünyayi etkileyen ve ticaretin sekteye ugradigi bir dönemde dahi e-ihracat çalismalariyla potansiyel müsterilerimize ulasmaya çalistik. B2B e-ihracat platformu TurkishExporter ile de ihracatimiza hiz kattik. Bundan sonraki dönemde de ihracati artirmak için 250’den fazla çalisanimizla sogutma ekipmanlarindan pisiricilere, piliç çevirme makinelerinden döner ocaklarina ve kafeterya ekipmanlarina kadar, 800’den fazla ürünle dur durak bilmeden çalismaya devam edecegiz" dedi.



Dijitalde olmak tüm üreticiler için hayati

Dijital platformlarda boy göstermenin pandemiyle birlikte daha da önemli hale geldigini söyleyen Riza Ergün, "Pimak olarak uzun yillardir dijital platformlarda varligimizi koruyoruz. Ancak ticaret fuarlarinin yapilmadigi ve seyahat yasaklarinin geldigi bir dönemde bunlar da yeterli olmuyor. TurkishExporter üzerinden tanisma firsati yakaladigimiz ithalatçilarla pandemi dönemini daha verimli geçirdik. Uluslararasi arenada yer almak isteyen Türk üreticilerin mutlaka e-ihracat alaninda yatirim yapmasi gerekiyor. Sadece üretime odaklanarak dijital çagin zorunluluklarini unutmamak gerekir" seklinde konustu.



Afrika endüstriyel mutfak ürünlerinde bakir bir pazar

Uluslararasi endüstriyel mutfak ürünleri sektörüyle ilgili de bilgi veren Riza Ergün, "Bu alandaki en büyük rakiplerimiz Italya, Fransa, Ispanya ve Çin’deki sirketler. Ancak gerek ürün kalitesi gerekse ulasilabilirlik açisindan endüstriyel mutfak alaninin tüm alt sektörlerinde rekabeti sürdürüyoruz. E-ihracattan aldigimiz güçle rekabeti farkli bölgelere tasidik. Afrika kitasi bu konuda yatirima oldukça elverisli ve büyük bir potansiyele sahip. Bizim de Zambia, Tanzanya ve Gana gibi Afrika’nin birçok ülkesinde satis magazalarimiz bulunmakta. Bu bölgelerden yeni müsteriler bulmamizda da e-ihracatin katkisi yadsinamaz" ifadelerini kullandi.

11 ülkede magaza açti

81 ilde bayilik agi kurduklarini ve 100’ü askin genis bir servis agina sahip olduklarini söyleyen Riza Ergün, "Profesyonel mutfak ekipmanlari, sogutma ekipmanlari, çamasirhane ekipmanlari, ocaklar, ekmek kizartma makineleri, servis arabalari, yogurma makineleri, et kiyma makineleri ve tavuk izgara makinelerini dünyanin hemen her ülkesine ulastirabiliyoruz. Bayilerimizle Türkiye’nin her noktasinda halkimiza hizmet verirken, yurtdisinda ise 11 ülkede magaza açarak genis bir cografyaya yayildik" diye konustu.

Kaynak: İHA