ATO Baskani Baran, Aktif Kadin, Esit Temsil Projesi Çalisma Toplantisi'na Katildi Açiklamasi

'Kadin girisimcilerimiz karar alma süreçlerine aktif katilim sagladikça, üretimin de ihracatin da artacagini, ülkemizin zenginlesecegini, kalkinacagini biliyoruz'.

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Baskani Gürsel Baran, "Kadin girisimcilerimiz karar alma süreçlerine aktif katilim sagladikça, üretimin de ihracatin da artacagini, ülkemizin zenginlesecegini, kalkinacagini biliyoruz." ifadesini kullandi.

ATO'dan yapilan yazili açiklamaya göre, Baran, Kadin Isveren ve Sanayicileri Dernegi (KAISDER) koordinatörlügünde, Dogu ve Güneydogu Is Kadinlari Dernegi ile Konya Is Kadinlari Dernegi paydasliginda yürütülen ve Avrupa Birligi tarafindan finanse edilen Aktif Kadin, Esit Temsil Projesi Çalisma Toplantisi'na katildi.

Baran, burada yaptigi konusmada, Türkiye'deki kadin girisimcilerin toplam girisimciler içindeki oraninin 10 yil önce yüzde 27 iken, bugün yüzde 35 seviyesine yükseldigini belirtti.

Bunlarin yeterli olmadigini kaydeden Baran, "Kadin girisimcilerimiz karar alma süreçlerine aktif katilim sagladikça, üretimin de ihracatin da artacagini ülkemizin zenginlesecegini, kalkinacagini biliyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Baran, ATO'da kendi dönemlerinde kadin meclis ve komite üye sayisini 2'den 11'e çikardiklarina dikkati çekerek, kadin girisimciligi ve istihdamini artirmaya yönelik çalismalara destek verdiklerini vurguladi.

KAISDER Baskani Canan Karalar Yüksel de konusmasinda, proje kapsaminda "Yönetimlerdeki kadin sayisini nasil artiririz?" sorusunu yanitlamayi hedeflediklerini anlatti.

Toplantida, meslek örgütleri ve odalarinda kadin temsilinin yetersizliginin nedenleri ve çözüm önerileri ele alindi.
Kaynak: AA