Asirlik Kültürel Miras Karnavas Bezi Markalasiyor

2021 Yili Sektörel Rekabet Gücünün Gelistirilmesi Altyapi Programi-2 kapsaminda desteklenecek ve Olur Kadin Girisimi ve Isletme Kooperatifi tarafindan yürütülecek olan “Geçmisin Motifleri Tezgâhlarda Dilleniyor” projesinin destek sözlesmesi imzalandi.

Asirlik Kültürel Miras Karnavas Bezi Markalasiyor
Kuzeydogu Anadolu Kalkinma Ajansi’nda gerçeklesen imza törenine; KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Olur Kadin Girisimi ve Isletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Funda Aslan, Baskan Yardimcisi Tülay Yildiz ve projeden sorumlu Ajans uzmanlari katildi.

Bölgede yaklasik 250 yildir dokunan çok köklü bir kültürel geçmise sahip Karnavas bezini yeniden gün yüzüne çikarmak, bu kültürel degeri gelecek kusaklara aktarmak ve etkin bir sekilde tanitarak bölge ekonomisine katma deger saglamak yatirimin öncelikli hedefleri arasinda yer aliyor. Proje kapsaminda Olur ilçesinde is gücü piyasasi disinda kalmis yöre kadinlarina mesleki egitimler verilerek yöresel el sanatlarinin ögrenilmesi saglanacak, kadin istihdami artirilacak, dar gelirli ailelerin bütçelerine katki saglanacak ve bölgede girisimci kadinlar desteklenerek kadinlarin kooperatiflesmesine öncülük edilecek.
Kaynak: İHA