16 Bin Liraya Dis Yaptirdi; Hem Sagligindan, Hem Parasindan Oldu

Istanbul’da yasayan Yasemin Törü, 16 bin liraya anlasarak dis tedavisi için gittigi hastanede, iddiaya göre yanlis tedavi uygulaninca kalici yüz felci geçirdi. Tedavi sirasinda kullanilan aletin parçasinin disinde kalmasiyla yüz felci geçiren ve dinmeyen agrilar yasayan Törü, disçiden sikâyetçi oldu.

16 Bin Liraya Dis Yaptirdi; Hem Sagligindan, Hem Parasindan Oldu


Olay, geçtigimiz aylarda Pendik’te özel bir dis hastanesinde meydana geldi. Iddiaya göre, Istanbul’da yasayan 32 yasindaki güvenlik görevlisi Yasemin Törü, dislerini yaptirmak için 16 bin liraya anlastigi özel bir dis sagligi hastanesine gitti. Hastanede, iddiaya göre tedavi uygulandigi sirada Yasemin Törü’nün disinde bir alet parçasi kaldi. Yapilan müdahalelere ragmen disin islevini kaybettigi anlasilinca Törü’nün disi, doktorlar tarafindan çekildi. O anlarda kabusu yasayan Törü, agrilar içinde gittigi baska bir devlet hastanesinde kalici yüz felci oldugunu ögrendi. Dis tedavisi için gittigi hastanede yüz felci geçiren Yasemin Törü, ayni zamanda tedavisi yapilmayan disleri için toplamda 16 bin lirayi ödedigini belirtti.



“ISLEM SIRASINDA KULLANMIS OLDUKLARI ALET, DISIMIN IÇINDE KALDI”

Yasemin Törü, “Istanbul’da özel bir dis hastanesine müracaat ettim. Agiz içinde genetik yapidan dolayi bir sorun vardi. Dislerimi yaptirmak için müracaat ettim. Ilk basta çekimlerime baslanildi. O an hiç herhangi bir sorunum yoktu. Çekimlerden sonra kanal tedavisi süreçlerine girdik. Kanal tedavisi yapilmasi gereken dislerime müdahale edildi. Kanal tedavisi için son bir tane disim kalmisti. Doktora bu disin çekilmesi gerektigini söylemistim. Ama kanal tedavisiyle kurtarabileceklerini dile getirdiler. O esnada isleme basladilar. Islem sirasinda kullanmis olduklari alet disimin içerisinde kaldi. Hatta çikartirken bayagi bir ugrastilar. O an ben canimin yandigini doktora söyledim ama tabii ki doktor buna aldiris etmedi. Daha sonra aleti çikarttiktan sonra disime bir sey enjekte ettiler. Onu enjekte etmeye basladigi andan itibaren sanki dünyam karardi. Artik yolun sonu buraya kadar Yasemin dedim. Çünkü inanilmaz bir aci vardi o an suratimda inanilmaz bir aci olustu. Doktoruma bunu dile getirdim. Ama hiç umursamadan isleme devam etti. Daha sonra bakti olmuyor. Suratim çünkü berbat bir hal aldi. Kanal tedavisi yaptigi disin, içerisini kapatip eks dedi, çekime gidecek dedi.

O aciyla, ben o kadar kötü bir haldeydim ki ne yapacagimi, ne edecegimi bilmiyordum. Eve geldikten sonra zaten ailem suratimin halini görünce çok sasirdi. Ama yasamis oldugum acilara daha fazla dayanamadim. Gecesinde Sultanbeyli Devlet Hastanesi acil servisine gittigimde, oradaki doktorlarin yüz felci geçirme durumu oldugunu dile getirdiler ve bana orada agrilarimi kesmeleri için serum taktilar. Biz dis hastanesiyle irtibata geçtik. Doktora ulasamadik. Hasta sorumlusu asistanla görüstük. Sabaha hiçbir sey kalmayacagini bize söylüyorlar. Ama söyledikleri gibi hiçbir sey olmadi maalesef ki, ben tam o sisliklerle o agriyla iki buçuk ay kadar gezdim.” dedi.



“SONUÇ OLARAK YÜZ FELCIMIN KALICILIGINI ÖGRENDIK”

Törü, “Ben kendi imkânlarimla daha fazla dayanamayarak Sultan Abdulhamit Han Devlet Hastanesi Egitim Arastirma Hastanesine müracaatta bulundum. Doktorlar sag olsun çok güzel ilgilendiler. Yapilmasi gereken tedavileri uyguladilar. Ve sonuç olarak biz yüz felcimin kaliciligini ögrendik. Ilk basta yüz felci geçirdigimi doktorlar söyleseydi sayet verilen bir kortizon o anki durumu kurtarabilecekti ama maalesef ki süreç uzadigi için ben geç ögrendigim için durumu artik yapilabilecek hiçbir sey olmadigini söylediler. Bugün tekrar ben 2.Abdülhamid Han Devlet Hastanesi’nde nöroloji bölümündeydim. Doktorun dedigi tek sey Yasemin maalesef yapilabilecek hiçbir sey yok. Çok geç kalinmis bir tedavi, ömür boyu izleri suratini da tasiyacaksin dediler. Maalesef ki ben yüz felci geçirdigimi ögrendigimde elimdeki raporlarla birlikte dis hastanesine gittim tekrar. Oradaki beni bu duruma getiren doktorla görüstügümde bu zamana kadar kabul etmemisti çünkü kendisi yüz felç geçirdigimi, elimde raporumla gittigimde bana gülerek evet sen yüz felci geçirdin dedi.

Ben de ’neden ilk basta bana yardimci olmadiniz’ dedim. Neden beni tedavi etmediniz dedigimde ben bu konuda cevapsiz kaldim.” diye konustu.



“YAPILMA ASAMASINDA OLAN AMA YAPILMAYAN DISLERE BEN 16 BIN LIRA ÜCRET ÖDEDIM”

Törü tedavisi yarim kalan dislere 16 bin lira ödedigini belirterek, “Ben o hastaneye müracaat ettigimde saglik kredisi kullanarak müracaat ettim. Ve su an yapilma asamasinda olan ama yapilmayan dislere ben 16 bin lira ücret ödedim. Su an zaten dislere kaplamalara müdahale etmeleri gerekiyor. Ama hiçbir sekilde müdahale etmiyorlar. Geçici olarak yapistirdi. Maalesef ki hepsi teker teker düstü. Su an tamamiyla dissiz bir halde ortalikta geziyorum. Ben hakkimi sonuna kadar arayacagim. Ben hiçbir sekilde vazgeçmiyorum. Davamin sonuna kadar arkasindayim.” ifadelerini kullandi.

(Enes Samil Gönenç - Sevgi Canpolat / IHA)
Kaynak: İHA