Sili Devlet Baskani Pinera Hakkinda Vergi Kaçakçiligi Iddiasiyla Iddianame Hazirlandi

Sili Temsilciler Meclisi, vergi kaçakçiligi yaptigi iddiasiyla Devlet Baskani Sebastian Pinera hakkinda iddianame hazirladi.

Sili Temsilciler Meclisi, 14 saat süren oturumun ardindan Virjin Adalari’nda gizli hesaplari üzerinden vergi kaçirdigi iddiasiyla Sili Devlet Baskani Sebastian Pinera hakkinda bir iddianame hazirladi. Sili Sosyalist Partisi Milletvekili Jaime Naranjo yaptigi açiklamada, Pinera’ya yönelik suçlamanin tüm ayrintilari ve argümanlarinin yetkililere ulastirildigini kaydetti.

Sili basininda yer alan haberlerde ise, ülkede hem muhalefetin hem de Pinera’nin koalisyon ortagi olan partilerin 21 Kasim’da gerçeklesmesi beklenen devlet baskanligi seçimleri öncesinde Pinera’nin görevden alinmasi için birlikte çalistigi ifade edildi.

Sili’de Devlet Baskanligi görevinin 2010 yilindaki ilk dönemi sürecinde Pinera, ülkenin en büyük madencilik projelerinden Minera Dominga’nin mülkünü elinden çikarmisti. Pinera’nin çocuklari tarafindan yönetilen sirket, projedeki paylarini Devlet Baskani olan babalarinin en yakin arkadasi olan Carlos Delano’ya satmisti. Satis isleminin gerçeklestirildigi dönemde dogal tabiat alani olan arazinin satisinin ardindan Pinera, arazinin madencilik islemleri için kullanilabilmesi için gerekli olan kararnameyi imzalamisti. Suç olarak kabul edilen satis ise, Virjin Adalari üzerinden gerçeklestirilmisti. Uluslararasi Arastirmaci Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ) tarafindan 3 Ekim’de yayinlanan farkli ülkelerin liderlerinin kendi ülkelerinde vergi ödememek için servetlerini gizlemekle suçlandigi "Pandora Belgeleri" adli raporda ise, Virjin Adalari vergi cenneti olarak nitelendirilmisti.
Kaynak: İHA