ABD'de Kongre Baskini Süphelisi Belarus'a Iltica Basvurusu Yapti

ABD'de 6 Ocak Kongre baskinina katilan ve FBI tarafindan aranan bir kisinin, Belarus'a iltica basvurusu yaptigi bildirildi.

Washington Post'un Belarus kaynaklarina dayandirdigi haberine göre, 6 Ocak Kongre baskininin ardindan Kongre'ye zorla girmek, kamu düzenini bozan davranislar sergilemek ve toplumsal kargasa sirasinda polise itaatsizlik suçlarindan aranan Evan Neumann, dükkani siyahi göstericiler tarafindan yagmalanmis bir esnaf olarak Belarus'a iltica talebinde bulundu.

Neumann, Belarus devlet kanalinda "Elveda Amerika" baslikli bir programda röportaj verdi.

ABD'de 2020 seçimlerinden sonra adalet istedigi ve rahatsiz edici sorular sordugu için neredeyse her seyini kaybettigini anlatan Neumann, programda, "ABD yönetimi tarafindan zulmedilen bir kisi" olarak tanitildi.

Neuman’in Ukrayna’da Çernobil yakinlarindaki bir bataklik alandan Belarus’a yaya geçtigini ve yolda yilanlar ve yaban domuzlariyla karsilastigini anlattigi röportajin tamaminin 10 Kasim’da yayimlanacagi bildirildi.

Belarus'un, Neuman'a Bati karsiti propagandayi desteklemek üzere kucak açmis olabilecegi belirtildi.

- Trump yanlilari Kongreyi basmisti

ABD’de 2020 Baskanlik Seçimi sonuçlarini kabul etmeyen Donald Trump yanlisi on binlerce gösterici, 6 Ocak'ta ABD Kongresine yürümüs, polis barikatlarini asan bazi göstericilerin Kongreye girmesi ülkede infiale yol açmisti. Çikan çatismalarda biri polis 5 kisi ölmüs, halki isyana tesvikten azil istemiyle yargilanan eski Baskan Donald Trump ise subatta Senatodaki oylamada aklanmisti.

Kaynak: AA