Ingiltere Basbakani Johnson, Irak Basbakani Kazimi'ye Yönelik Saldiriyi Kinadi

Ingiltere Basbakani Boris Johnson, Irak Basbakani Mustafa el-Kazimi'nin konutuna silahli insansiz hava araciyla düzenlenen saldiriyi kinadi.

Basbakanlik Ofisi 10 Numara'dan yapilan açiklamaya göre, Johnson, Irak Basbakani Kazimi ile telefon görüsmesi yapti.

Görüsmede, Kazimi'yi Bagdat'taki evinde hedef alan saldiriyi siddetle kinayan ve yaralilara acil sifa dileyen Johnson, Ingiltere'nin Irak halkinin yaninda oldugunu söyledi.

Johnson, Irak'in uzun vadeli istikrari için hayati önem tasiyan seçimlerin ardindan, Kazimi'nin hükümet kurma çabalarini destekledigini de belirtti.

- Kazimi'nin Bagdat'taki evi vurulmustu

Irak Basbakani Kazimi'nin Bagdat'taki Yesil Bölge'de yer alan evi bu sabah silahli insansiz hava araciyla vurulmus, Kazimi saldiridan yara almadan kurtulmustu.

Ülkede yapilan seçimlere itiraz eden Iran'a yakin gruplarin, 5 Kasim'da düzenledigi gösteriler sirasinda çikan arbedede bir gösterici, güvenlik güçlerinin açtigi ates sonucu yasamini yitirmisti.

Bu gelisme üzerine bazi Iran'a yakin gruplar ve Sii milis güçleri, Kazimi'yi sert bir dille elestirerek tehdide varan açiklamalarda bulunmus, bir göstericinin öldürülmesinin cezasiz kalmayacagi tehdidinde bulunmustu.

Kaynak: AA