Köln'de Türk-Alman Dostluk Sergilerinin Dördüncüsü Açildi

Almanya'nin Köln kentinde Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ile Köln-Istanbul Kardes Sehir Dernegi is birligiyle hazirlanan Türk-Alman dostluk sergilerinin dördüncüsü açildi.

Köln YEE ofisindeki serginin açilisinda Max Höfler Quartett mini konser verdi.

Köln-Istanbul Kardes Sehir Dernegi Baskani Walter Kluth, buradaki konusmasinda, Istanbul-Köln arasinda faaliyetlerle beraber kültür köprüsü kurduklarini söyledi.

Köln YEE Müdürü Yilmaz Bulut, amaçlarinin sosyal baglari artirarak toplumlari birbirine yakinlastirmak oldugunu vurguladi.

Bulut, düzenledikleri sergilerle ilgili sunlari söyledi:

"Köln Belediyesinin de destegini alan sergiler, her yil Türk ve Alman sanatçilarin bir araya gelmesiyle çesitli konu ve tasarimlar çerçevesinde olusuyor. Köln ve Istanbul’dan birbirinden özel karelerle Türk ve Alman sanatçilarin ortaya çikardigi sergi, Türk ve Alman dostlugunu sanat alaninda güçlendirmeyi hedefliyor. Sergi ile Köln ve Istanbul nezdinde toplumlar arasi bag kuran enstitü ve kardes sehir dernegi, bu is birligi ile ayrismalara karsi toplumlarin birlestiren unsurlarini ön plana çikariyor. Sanat alaninda sosyal baglarin olusumunu artiran iki kurum, Türk-Alman kültür-sanat iliskilerine süreklilik kazandirmakta ve fotografçilik sanatina yeni bir perspektif katiyor."

Bulut, Köln Büyüksehir Belediye Baskan Yardimcisi Ralf Heinen'e üzerinde Istanbul’un Ortaköy Camisi ve Köln Katedralinin Türk ve Alman desenleriyle baglandigi kahve fincani hediye etti.

Sergi 5 Aralik 2021 tarihine kadar hafta içi her gün 11.00-18.00 saatleri arasinda ziyarete açik olacak.

Kaynak: AA