Arap Birliginden Üst Düzey Bir Heyet Krizi Görüsmek Için Sudan'a Gidecek

Arap Birligi, Genel Sekreterlikten üst düzey bir heyetin "kriz durumunu" ele almak amaciyla Sudan'a gönderilecegini duyurdu.

Birligin internet sitesinden yapilan yazili açiklamada, "Arap Birligi Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt'in görevlendirmesiyle Genel Sekreter Yardimcisi Husam Zeki'nin baskanliginda olusturulan üst düzey bir heyet, kriz durumunu ele almak üzere Sudan'a gidecek." ifadelerine yer verildi.

Heyetin bu gece Sudan'a gidecegi belirtilen açiklamada, ziyaretin, kriz durumunun ele alinmasina katkida bulunmak amaciyla yapilacagi aktarildi.

Sudan'a gidecek heyetin üst düzey yetkililerle bir araya gelecegi belirtilen açiklamada, ziyaretin kaç gün sürecegine iliskin bilgiye yer verilmedi.

- Sudan'da askeri müdahale

Sudan'da 25 Ekim sabahi Basbakan Abdullah Hamduk ile çok sayida siyasetçi gözaltina alinmis, ertesi gün Hamduk'un serbest birakildigi açiklanmisti.

Ülkenin birçok yerinde telefon ve internet hatlari kesilirken askeri güçler, baskent Hartum'un Umdurman bölgesindeki radyo ve televizyon merkezini basarak çok sayida çalisani gözaltina almisti.

Sudan’da askeri müdahale sonrasi azledilen Basbakan Abdullah Hamduk, ordu ile herhangi bir diyaloga girmeden durumun 25 Ekim öncesine döndürülmesi sartina sikica bagli oldugunu belirtmisti.

Sudan Ordusu Komutani Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, olaganüstü hal ilan ettiklerini, Egemenlik Konseyi ve kabinenin feshedildigini, Sudan'daki tüm kesimleri temsil edecek teknokrat bir hükümet kurulacagini duyurmustu.

Kaynak: AA