14. Sivas Uluslararasi Geleneksel Asiklar Bayrami'na 50'Ye Yakin Asik Ve Sair Katildi

Karabag Zaferi'nin yil dönümü dolayisiyla 'Iki Devlet Tek Millet, Çatal Yürek Tek Bilek' sloganiyla düzenlenen programa yurt içinden, Azerbaycan ve Gürcistan'dan katilan ozanlar, hünerlerini sergiledi.

Sivas'ta belediye, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile Sivas Fasil Heyeti Asiklar Sairler ve Halk Oyunlari Dernegi'nin (SIFAHOD) is birligiyle 14. Sivas Uluslararasi Geleneksel Asiklar Bayrami düzenlendi.

Fidan Yazicioglu Kültür Merkezi'nde Karabag Zaferi'nin yil dönümü dolayisiyla "Iki Devlet Tek Millet, Çatal Yürek Tek Bilek" sloganiyla gerçeklestirilen programa yurt içinden, Azerbaycan ve Gürcistan'dan 50'ye yakin asik ve sair katildi.

Programin açilisinda konusan Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin, asiklik geleneginin Sivas'in en önemli kültürel zenginliklerinden biri olduguna dikkati çekerek, "Sehrimizin kültürel zenginliklerinden bir tanesi olan asiklik gelenegini yasatmak, asiklarimiza destek vermek ve yeni nesillere aktarmak için böyle güzel bir organizasyona imza attik. Bu yil güzel bir slogan olusturduk. Bu vesileyle yurt içinden ve disindan, Azerbaycan'dan buraya gelip programi anlamlandiran asiklarimiza, ozanlarimiza, sanatçilarimiza, misafirlerimize tesekkür ediyorum." diye konustu.

SIFAHOD Baskani Ahmet Ayik, gazetecilere Kovid-19 salginindan dolayi 2 yildir programi yapamadiklarini belirterek, " Su an 15. programi yapmamiz gerekiyordu, 2 yil ara verdikten sonra 14. Sivas Uluslararasi Geleneksel Asiklar Bayrami'ni yapiyoruz." dedi.

- "Bu kültür bizim kültürümüz"

Ayik, son yillarda gençlerin müzik konusunda kendi kültürlerinden koptuklarini söyledi.

"Gençlerimiz müzik olarak baska yerlere kayiyorlar ama biz bu gelenegi inatla yasatmak istiyoruz." diyen Ayik, sunlari kaydetti:

"Bu kültür bizim kültürümüz. Buna sahip çikmamiz lazim. Bir yarisma yapildi, 'Iki Devlet Tek Millet, Çatal Yürek Tek Bilek' temasiyla. Ödüllerini verdik. Azerbaycan bizim kardesimiz, onlar da bu ise emek veriyor, bizden de hiçbir emegi esirgemiyorlar. Bu gelenek özellikle Türk devletlerinde devam etmeli. Bu yil sadece Azerbaycan ve Gürcistan’dan kisiler çagirdik. Adana’dan, Kahramanmaras’tan, Kars’tan Erzurum’dan ve Sivas’imizdan katilanlar oldu."

Etkinlikte asiklar hünerlerini sergiledikten sonra siir yarismasinda dereceye girenler ödüllendirildi.

Programi Bilgin ve Ayik'in yani sira AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yildiz, Belediye Baskan Yardimcisi Ahmet Duman, Azerbaycan'dan gelen misafirler ve katilimcilar izledi.

Kaynak: AA