Çorum'da 13 Bin 645 Ihtiyaç Sahibi Vatandasa Giysi Yardimi Yapildi

Çorum Vali Yardimcisi Çagri Erdinç, Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi (SYDV) bünyesinde hizmet gösteren Sevgi Çarsisi’nin bu yil 13 bin 645 ihtiyaç sahibi vatandasa 1 milyon 127 bin lira tutarinda giyim destegi sagladigini bildirdi.

Çorum'da 13 Bin 645 Ihtiyaç Sahibi Vatandasa Giysi Yardimi Yapildi
Çagri Erdinç, konuya iliskin olarak yaptigi açiklamada, 28 Mayis 2015 tarihinde kurulan ve Çöplü Mahallesi Akpinar Cad. No:27 adresinde faaliyet gösteren Sevgi Çarsisi’nin hayirsever kisi ve kuruluslarin maddi ve ayni desteklerini ihtiyaç sahiplerine kiyafet olarak ulastirdigini kaydetti.

Magazada bayan, erkek ve çocuk kategorilerinde yeni yazlik ve kislik kiyafetler bulundugunu anlatan Çagri Erdinç, kullanilmis giysi yardimini kabul etmediklerini söyledi.



Vali Yardimcisi Erdinç, giyim yardimi talebiyle vakfa yapilan basvurularin vakif mütevelli heyeti tarafindan degerlendirildikten sonra randevu sistemi ile Sevgi Çarsisi’na yönlendirildigini hatirlatarak, "Magazada vatandaslarimiza seçerek ve deneyerek ihtiyaçlarini giderme imkani sunulmaktadir. 2021 yili içinde Sevgi Çarsisi’ndan 13 bin 645 vatandasimiza 1 milyon 127 bin lira tutarinda giyim yardimi yapilmistir. Ayrica ilimizdeki yasli ve bakima muhtaç vatandaslarimiza yönelik yine vakif tarafindan yürütülen ’Vefa Evde Bakim Projesi’ kapsaminda, evde çamasir yikama imkani bulunmayan vatandaslarimiz Sevgi Çarsisi bünyesinde bulunan çamasirhane hizmetinden de faydalandirilmaktadir. Magazada rutin olarak yardimlar devam ettirilmekte olup, hayirseverlerin bagislarina açik oldugumuzu belirtmek isterim" seklinde konustu.

Kaynak: İHA