'Avrasya Multidisipliner Dermatoveneroloji Günleri' Basladi

Avrasya Dermatoloji ve Veneroloji Akademisi Dernegi Baskani Mehmet Melikoglu: 'Tüm komsu, kardes ülkeleri davet ederek, ortak hastaliklarimizi konusmak, egitimler yapmak ve sosyal iliskilerimizi daha da gelistirmek istiyoruz'.

Avrasya Dermatoloji ve Veneroloji Akademisi Dernegi (ADVAD) tarafindan Antalya'da ilki düzenlenen "Avrasya Multidisipliner Dermatoveneroloji Günleri" basladi.

Belek Turizm Merkezi'ndeki otelde kurslarla baslayan kongrede, Türkiye'nin farkli üniversitelerinden 200 ve Azerbaycan'dan katilan 20 bilim insani, behçet ve sedef hastaliklari, romatizmal hastaliklar basta olmak üzere farkli konular üzerine konferanslar veriyor.

ADVAD Baskani Doç. Dr. Mehmet Melikoglu, AA muhabirine yaptigi açiklamada, bilimsel, egitimsel ve sosyal faaliyetleri gelistirmek, birlikte hem Türkiye hem kardes ülkelerde toplantilar yapmak amaciyla kurulan bir dernek olduklarini söyledi.

Dernegin ilk kongresini yapmaktan mutluluk duyduklarini anlatan Melikoglu, sunlari kaydetti:

"Her yil degerli bir hocamiz anisina gerçeklestirmeyi düsündügümüz ilk toplantimizi, merhum hocamiz, büyük bilim insani Prof. Dr. Hulusi Behçet anisina gerçeklestiriyoruz. Behçet hastaligini dünya literatürüne kazandiran, çok kiymetli bir hocamiz. Tüm Avrasya ülkelerini davet edecektik ancak salginin gidisatini bilemedigimiz için sadece Azerbaycan'i davet ettik. Çünkü kongreler aylar öncesinden programlaniyor. Bu yildan sonra tüm komsu, kardes ülkeleri davet ederek, ortak hastaliklarimizi konusmak, egitimler yapmak ve sosyal iliskilerimizi daha da gelistirmek istiyoruz."

Melikoglu, kongrenin 7 Kasim'da sona erecegini bildirdi.

Azerbaycan Dermato Venerologlar Dernegi Baskani Prof. Dr. Sanan Karimov ise Türk hekimlerle sik sik bir araya geldiklerini, kongrede islenen konularin önemli oldugunu söyledi.

Özellikle genç dermatologlar için kongrenin önemli firsat oldugunu vurgulayan Karimov, "Türkiye dermatoloji ve kozmetik alaninda çok basarilar elde etti. Biz de Türkiye'nin bu tecrübelerinden faydalaniyoruz. Genç dermatologlarimiz Türkiye'ye gelerek bu gibi kongrelerde bilgiler ediniyor." dedi.
Kaynak: AA