TANAP'tan, Dogal Gaz Boru Hatti Geçen Yerlere Sosyal Proje Destegi

Trans Anadolu Dogal Gaz Boru Hatti Projesi Genel Müdürü Saltuk Düzyol: 'TANAP olarak sadece boru hatti sirketi gibi davranmiyoruz. Boru hattinin geçtigi 20 il, 60 ilçe ve 600 köyde ayni zamanda sosyal ve çevresel alanlarda da harcanmak üzere çok ciddi bir fon ayirdik. Bugüne kadar 1000'in üzerinde projeyi hayata geçirdik'

Trans Anadolu Dogal Gaz Boru Hatti Projesi (TANAP) Genel Müdürü Saltuk Düzyol, boru hattinin geçtigi yerlerde 1000'in üzerinde projeyi hayata geçirdiklerini bildirdi.

Düzyol, TANAP'in finans katkisiyla Ardahan Üniversitesinde (ARÜ) yapilan Sehit Caner Çelik Kres ve Gündüz Bakim Evi'nin açilisinda yaptigi konusmada, destek verdikleri projenin açilisini yapmanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Yaptiklari çalismalar hakkinda bilgi veren Düzyol, söyle konustu:

"TANAP olarak sadece boru hatti sirketi gibi davranmiyoruz. Boru hattinin geçtigi 20 il, 60 ilçe ve 600 köyde ayni zamanda sosyal ve çevresel alanlarda da harcanmak üzere çok ciddi bir fon ayirdik. Bugüne kadar 1000'in üzerinde projeyi hayata geçirdik. Bunlarin 47'si Ardahan ilimiz içerisinde gerçeklesti. Bunlarin tutari 13 milyon lira. Ayrica 8 milyon lira da Ardahan Il Özel Idaresine kaynak ayirdik. Toplam 21 milyon lira Ardahan ilimize yatirim yaptik. Ardahan bizim evimiz. Bugüne kadar en büyük katkiyi Ardahan'a sagladik. TANAP olarak biz Ardahan'da uzun yillar olacagiz. Halkimizla iç içe olacagiz, güzel projeler yapacagiz."

Rektör Prof. Dr. Mehmet Biber de desteklerinden dolayi TANAP yetkililerine ve Il Milli Egitim Müdürlügüne tesekkür ederek, "Ayrica okulumuza sehidimizin adini vermek de bizim için son derece önemli. Bütün sehitlerimizin isimlerini bu sekilde yasatmaya çalisiyoruz." ifadesini kullandi.

Açilisa, Vali Yardimcisi Haluk Koç, Ardahan Baro Baskan Vekili Songül Sit de katildi.
Kaynak: AA