Erzurum'daki Pasinler Ovasi'ni Sulayacak Baraj Için Saha Incelemesi Yapildi

DSI 8. Bölge Müdürü Oguzhan Yavuz: 'Insallah baraji ve bilesenlerini tamamladigimizda Pasinler Ovasi'nda yaklasik 10 bin 500 dekar tarim arazisinin suya olan hasretine son verecegiz'

Devlet Su Isleri (DSI) 8. Bölge Müdürü Oguzhan Yavuz, Erzurum'daki Pasinler Ovasi'nda yapilacak Alvar Baraji'nin tamamlanmasiyla 10 bin 500 dekar tarim arazisinin suyla bulusturulacagini bildirdi.

DSI 8. Bölge Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, Yavuz, Barajlar ve HES Dairesi Baskanligi, Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltisulari (YAS) Dairesi Baskanligindan gelen heyetle kentteki Pasinler Alvar Baraji'nin gövde kisminin yapilacagi alani inceledi.

Yavuz, Alvar Baraji'nin Pasinler Ovasi'nin 30 yillik hayali oldugunu belirterek, "Bugün Ankara’dan gelen heyetimiz ile Alvar Baraji Aks yerinde incelemede bulunduk. Projenin bir an önce hayata geçirilmesi için büyük bir gayret içerisindeyiz. Insallah baraji ve bilesenlerini tamamladigimizda Pasinler Ovasi'nda yaklasik 10 bin 500 dekar tarim arazisinin suya olan hasretine son verecegiz." ifadelerini kullandi.

Heyete eslik eden Alvar Mahallesi Muhtari Olcay Tekman da özverili çalismalarindan dolayi DSI yetkililerine tesekkür etti.

Saha incelemelerine, DSI Genel Müdürlügü Barajlar ve HES Dairesi Baskan Yardimcilari Yusuf Ziya Kama, Keriman Ulusoy, Faruk Sezer, Jeoteknik Hizmetleri ve YAS Daire Baskan Yardimcisi Veysi Gümüs, Barajlar ve HES Dairesi Baskanligi Sube Müdürleri Fatih Çaliskan, Özkan Yaylaci, Jeoteknik Hizmetleri ve YAS Dairesi Baskanligi Sube Müdürü Zafer Içten, Barajlar ve HES Dairesi Baskanligi insaat mühendisi Meltem Salman da katildi.
Kaynak: AA