ABD, Kübali 9 Yetkiliye Vize Kisitlamasi Getirdi

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Küba'da 15 Kasim'da düzenlenen gösterilerde haksiz tutuklamalara adi karisan 9 Küba Içisleri Bakanligi ve Devrimci Silahli Kuvvetler üst düzey üyesine vize kisitlamasi getirildigini bildirdi.

Blinken, yaptigi yazili açiklamada, "Küba rejiminin 15 Kasim'da barisçil göstericileri hedef alan eylemlerinin ardindan Disisleri Bakanligi, baski ve haksiz tutuklamalar yoluyla Küba halkinin sesini susturma girisimlerine karisan 9 Kübali yetkiliye vize kisitlamalari getirdi." ifadesini kullandi.

Söz konusu 9 yetkilinin isimlerini vermeyen Blinken, "Bu 9 kisi, Içisleri Bakanligi ve Devrimci Silahli Kuvvetlerin üst düzey üyelerindendir." bilgisini verdi.

Blinken, Küba'da yönetimin eylemcilere karsi zorbalik yaptigini, gazetecileri ve siyasi muhalifleri ev hapsinde tuttugunu savundu.

15 Kasim'da da eylemlere katilan birçok Küba vatandasinin gözaltina alindigini belirten Blinken, sunlari kaydetti:

"Bu vize kisitlamalari, Küba halkini destekleme ve yalnizca rejim liderleri için degil, rejimin demokrasi ve insan haklarina yönelik saldirilarina olanak saglayan yetkililer için de hesap verebilirligi tesvik etme hedefimize yöneliktir. ABD, siyasi mahkumlarin serbest birakilmasi için baski yapmak ve Küba halkinin özgürlük ve hesap verebilirlik çagrisini desteklemek için tüm diplomatik ve ekonomik araçlari kullanmaya devam ediyor."

Kaynak: AA