ABD Disisleri Bakani Blinken'dan BAE'ye Petrol Üretimini Artirma Çagrisi

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) Disisleri Bakani Abdullah bin Zayed Al Nahyan ile Glasgow'da yaptigi görüsmede petrol üretimini artirma çagrisinda bulundu.

ABD Disisleri Bakanligindan yapilan yazili açiklamada, Blinken'in Iskoçya'nin Glasgow kentinde devam eden 26'nci Birlesmis Milletler Iklim Degisikligi Konferansi (COP26) marjinda Al Nahyan ile bir araya geldigi bildirildi.

Açiklamada sunlar kaydedildi:

"Bakan ve Disisleri Bakani Lübnan ve Suriye'deki gelismeleri görüstü. Bakan Blinken ayrica, Sudan halkinin demokrasi özlemlerine ABD'nin güçlü destegini yineledi ve Sudan'in sivil geçis hükümetinin derhal yeniden görevine dönmesine izin verilmesinin gerektigini vurguladi."

Ikili ve bölgesel güvenlik konularinin da ele alindigi ifade edilen açiklamada, "Bakan, ABD'nin dengelenmis bir enerji piyasasi olusturma konusunda endiseli oldugunu belirtti ve BAE gibi önemli enerji üreticilerini, Kovid-19 salgini sonrasinda enerji piyasalari ve ekonomik kosullar normallesene kadar üretimi daha da artirmaya çagirdi." ifadesine de yer verildi.

Kaynak: AA