NTO'dan Nazilli Fen Lisesi'ne 3D Yazici

Nazilli Ticaret Odasi, “Teknofest 2021 Havacilik, Uzay ve Teknoloji” yarismasinda Türkiye birincisi olan Nazilli Fen Lisesi’ne 3D yazici bagisladi.

NTO'dan Nazilli Fen Lisesi'ne 3D Yazici


Nazilli Fen Lisesi, 2019-2020 Egitim Ögretim yilinda IV.Ulusal Bilim Kampinda “Bilim Teknoloji” yarismasinda yapmis oldugu proje ile Fen Liseleri arasinda Türkiye 1.si, yine 2020-2021 Egitim-Ögretim yilinda “Teknofest 2021 Havacilik,Uzay Ve Teknoloji” yarismasinda Türkiye 1.si olarak Nazilli’yi basariyla temsil etti.

Ögrencilerin bu tür Ulusal ve Uluslararasi yarismalarda bölgemizi daha iyi temsil etmeleri ve daha fazla bilimsel çalismalarda basarili olabilmeleri amaciyla Nazilli Ticaret Odasi tarafindan okulun ihtiyaci olan özelliklerde bir 3D yazici alinarak okul müdürlügüne bagislandi.

Yönetim Kurulu Baskani Nuri Arslan, konuyla ilgili yaptigi açiklamada, “Nazilli Fen Lisesi ögrencilerinin ve egitim kadrosunun basarisi bizleri gururlandirmistir. Özellikle bilim ve teknoloji alaninda basarili olunmasi ülkemizin yetismis insan gücüne ihtiyaç duydugu bir alan olmasi nedeniyle daha da önem tasimaktadir. Arastiran ve yenilikler getirmek için çabalayan ögrencilere, gençlere ihtiyacimiz var. Ilkögretim ve orta ögretim sisteminin ülkenin kalkinmasinda ihtiyaç duyulan bilim dallari ve meslekler dikkate alinarak esnek bir biçimde yapilandirilmasi gerektigine inaniyorum. Okulun önemli bir ihtiyaci kurumumuz araciligi ile karsilanmistir. Ögrencilerimizin yetismesinde büyük emekleri bulunan ögretmenlerimizi de bu vesileyle kutluyor, basarilarinin devamini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA