Kovid 19'Un Omicron Varyanti Kanada'da Saptandi

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantinin ilk vakalari, Kanada'nin baskenti Ottawa'da kayda girdi.

Ontario Eyalet Hükümetinden dün aksam saatlerinde yapilan açiklamada, Ottawa'da Kovid-19'un Omicron varyantinin dogrulanmis iki vakasinin kaydedildigi duyuruldu.

Açiklamada, "Ottawa'da her ikisi de Nijerya'dan yakin zamanda seyahat eden iki kisiden bildirilen iki Kovid-19 Omicron varyanti vakasi dogrulandi. Ottawa Halk Sagligi ekipleri, hastalari tecrit altina aldi." denildi.

Ontario Eyaleti Basbakan Yardimcisi ve Saglik Bakani Christine Elliott, iki vakayi dogrulayarak, "Omicron varyantina karsi en iyi savunma, onu sinirimizda durdurmaktir. Yakin zamanda açiklanan önlemlere ek olarak federal hükümeti, nerede olurlarsa olsunlar tüm yolcular için varis noktasi testini zorunlu kilmak için gerekli adimlari atmaya ve insanlari buna tesvik etmeye devam ediyoruz." dedi.

Kanada, 25 Kasim Cuma günü uygulamaya koydugu kisitlama ile, Güney Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Botsvana, Zimbabve, Lesoto, Namibya ve Esvatini'den Kanada'ya veya Kanada üzerinden transit geçis yapacak yolculara sinirlarini kapatarak yasak koymustu.

Kanada Halk Sagligi Ajansi Baskani Dr. Theresa Tam da 25 Kasim Cuma günü yaptigi açiklamada, "Su anda bu varyant hakkinda çok az sey biliyoruz. Tespit edilen mutasyonlar daha fazla bulasicilik potansiyeli gösteriyor. Kanada'da vakalarin ortaya çikmasina sasirmayacagiz." demisti.

Kaynak: AA