Japonya'dan Kovid-19'Un 'Omicron' Varyantina 'Kriz Hassasiyeti' Yaklasimi

Japonya, Güney Afrika'da ortaya çikan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) "Omicron" varyantina "kriz hassasiyetiyle" yaklasacagini bildirdi.

Basbakan Kisida Fumio, düzenledigi basin toplantisinda, Kovid-19'un yeni varyantina karsi sinir tedbirlerini siki sekilde uygulayacaklarini belirtti.

Kisida, ülke içinde Kovid-19 vakalarinin "düsük seyrine" ragmen olasi vaka sayisi artislarina karsi "kriz hassasiyetiyle" hareket edeceklerini söyledi.

Basbakan Kisida, "Omicron varyantina yönelik 'güçlü bir kriz hissi' yasiyoruz. Küresel bazda bir yayilma hareketi olabileceginden sinir önlemlerini genisletmeyi sürdürecegiz." dedi.

Kyodo ajansi, kasimin ilk haftasinda kolaylastirilan is insanlari, ögrenciler ve teknik stajyerlerin ülkeye giris prosedürlerinin askiya alinacagini bildirdi.

Hükümet, Güney Afrika'da saptanan Kovid-19'un "Omicron" varyantina karsi Mozambik, Malavi ve Zambiya'yi "daha siki tedbirler uygulanacak ülkeler" listesine eklemisti.

Karar kapsaminda Japonya'ya ulasan yolcular, belirli tesislerde 10 gün karantinaya girecek ve bu sürenin 3, 6 ve 10'uncu günlerinde PCR testine alinacak.

Botsvana, Esvatini, Lesotho, Namibya, Güney Afrika ve Zimbabve'ye seyahat öyküsü bulunan yolcularin, bu uygulamaya tabi tutulacagi ise daha önce duyurulmustu.

Japonya’da Kovid-19 vaka sayisi 1 milyon 727 bin 504'e yükselirken ülke genelinde, 43 kisi yogun bakim servislerinde Kovid-19 tedavisi görüyor.

Kaynak: AA