Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Erbakan Mus'ta

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, partisinin 1. olagan kongresine katilmak üzere Mus’a geldi.

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Erbakan Mus'ta
Mus’a gelen Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan’a, genel baskan yardimcilari ve çevre il ve ilçe teskilat baskanlari ile partililer eslik etti. Ilk olarak Ulu Camii’nde öglen namazini eda eden Erbakan, ardindan esnaf ziyareti gerçeklestirdi. Daha sonra da partisinin il baskanligi hizmet binasinin açilisini yapan Erbakan, ardindan kentteki bir dügün salonunda partisinin 1. olagan kongresine katildi.

Erbakan, burada yaptigi konusmasinda, Mus’ta olmanin büyük bir bahtiyarlik vesilesi ve her Türkiye Cumhuriyeti vatandasi için bir bahtiyarlik meselesi oldugunu söyledi.

Malazgirt’in Islam’in Anadolu’ya giris yaptigi nokta olmasi dolayisiyla çok önemli, çok manevi degeri olan ve çok stratejik bir nokta oldugunu vurgulayan Erbakan, “Merhum liderimiz, Milli Görüs Hareketi’nin ilk resmi üyesini bundan 50 yil evvel hususi sadece bu is için Ankara’dan Malazgirt’e gelip kaydetmisti. ‘Mademki Islam’in Anadolu’ya girdigi yer Malazgirt’tir bin yil sonra yeniden sahlanisin, yeniden suurlanmanin ve Milli Görüsün Anadolu’ya girisinin ilk noktasinin da Malazgirt olmasi gerekir’ dedi ve geldi burada kaydetti.

Mus’ta, Malazgirt’te Milli Görüsün, Yeniden Refah’in bu kongresini, bu programini yapmak gerçekten de büyük mana ifade ediyor ve bizleri ayrica bahtiyar ediyor” dedi.

Millet için paylasimda adaleti, yönetimde adaleti tesis etmek üzere yola çiktiklarini ilk günden itibaren ifade ettiklerini kaydeden Erbakan, “Birinci 40 yilda hem merkezi hükümette hem yerel yönetimlerde bu ülkeye, bu millete efsane hizmetler yapmis olan Milli Görüsün ikinci 40 yilda da ayni efsane hizmetleri devam ettireceginin müjdesini vermis olduk. Hepinizin çok iyi bildigi gibi milletimiz için biz variz, ezilenler için biz variz, mazlumlar için biz variz diye çok önemli bir sloganla partimizin kurulusunu gerçeklestirdik” diye konustu.

Kurulduklari günden bu yana 300 bin üyeye ulastiklarini kaydeden Erbakan, konusmasini söyle tamamladi:

“Bugün geldigimiz noktada 200 bine yakin resmi üyemiz, elimizde islak imzali üye formlarimiz yaklasik 100 bin. Yani bu ikisini beraber degerlendirdigimizde daha 3 senemiz dolmadan neredeyse 300 bin üyeye ulasmis oluyoruz ki bu yeni kurulan diger hiçbir partinin harci olmayan bir rakamdir. Hatta ve hatta yeni kurulanlari birakin 20, 30 yillik partilerin ulasamadigi bir üye sayisidir.”

Kongrenin ardindan kanaat önderleri ile bir araya gelen Erbakan, basina kapali toplanti gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA