Yemen'in Taiz Ilinde Hayat Pahaliligi Ve Kötüye Giden Ekonomik Durum Protesto Edildi

Yemen'in güneybatisindaki Taiz kentinde yerel para biriminin deger kaybetmesi sonucu kötülesen hayat sartlari, pahalilik ve ekonomik krize tepki için gösteri düzenlendi.

Taiz'de kent merkezi, Cebel Habesi ile Mesrea ve Hadnan ilçelerinde toplanan Yemenliler, "Halkin açligindan koalisyon ve hükûmet sorumludur", "Fiyat artisi her evi yakiyor" yazili pankartlar tasidi.

Öte yandan Taiz Sendikalar ve Sivil Toplum Koordinasyon Konseyinden yapilan açiklamada, hükûmet, yerel para biriminin deger kaybetmesine karsin gerçek bir çözüm sunamamakla itham edildi.

Açiklamada hükûmetin, fiyat artislari karsisinda asgari yasam standardi için çalisanlara gerekli ücreti ödemedigi kaydedildi.

Uzun süredir iç savasin devam ettigi Yemen'de yerel para birimi döviz karsisinda rekor düsüs yasiyor. Iç savasin basladigi yillarda 1 dolar, 215 Yemen riyali iken bugün itibariyla yaklasik 1600 riyalden islem görüyor.

Yemen riyalinin rekor seviyedeki deger kaybi, halkin düsük alim gücünü daha da zayiflatirken ülkede fakirlik oraninin da yüzde 80'lere ulastigi belirtiliyor.

Kaynak: AA