Tunus'tan Bes Milletvekili, Ispanya'daki Parlamentolar Arasi Birlik 143. Genel Kurulu'na Katildi

Tunus'tan 5 milletvekili, Ispanya'nin baskenti Madrid'de devam eden Parlamentolar Arasi Birlik (PAB) 143. Genel Kurulu'na katildi.

Toplantiya Tunus'un Kalbi Partisi'nden Usame el-Halifi, Facebook hesabindan, PAB 143. Genel Kurulu toplantisinin açilisina katildiklari bir fotografi paylasti.

Halifi, yaptigi açiklamada, Genel Kurul görüsmelerinde, yürütme erkinin kötüye kullanilmasina karsi parlamenter demokrasinin korunmasinin ele alindigini söyledi.

Halifi, "Milletvekillerinin görevlerini yerine getirirken karsilastiklari ihlallere karsi korunmalari ve savunma mekanizmalarinin gelistirilmesi yollarini tartisiyoruz. Dünya demokrasiye yönelik darbeyi tanimiyor." ifadesini kullandi.

Toplantiya Tunuslu vekillerden Usame el-Halifi'nin yanisira, Nahda Hareketi'nden Fethi el-Iyadi, Mahir el-Mezyub, Mustakbel Partisinden Isam el-Berkuki, Onur Koalisyonu'ndan Ziyad el-Hasimi katildi.

Tunus Parlamentosu, PAB 143. Genel Kurulu toplantisina katilim için davet edilmisti.

Genel Kurul'un dünkü açilisinda PAB'a üye 170'ten fazla parlamentodan üst düzey katilim olmustu.

Tunus Cumhurbaskani Said, 25 Temmuz'da Meclisin çalismalarini dondurmasi ve basbakani azletmesinin ardindan 22 Eylül'de yeni bir kanun hükmünde kararname yayimlamisti.

Bu kararnamede Cumhurbaskani'nin yasama ve yürütme yetkisi genisletilmis, ayrica yasa tekliflerinin Anayasa'ya uygunlugunu denetleyen geçici komisyon da feshedilmisti.

Said'in aldigi kararlar ülkede bir “istisnai durum” olusmasina yol açmisti.

Kaynak: AA