Rusya'daki Maden Kazasiyla Ilgili 5 Kisi Hakkinda Geçici Tutuklama Karari

Rusya’da geçtigimiz persembe günü 52 kisinin hayatini kaybettigi maden kazasiyla ilgili aralarinda maden isletmesinin müdürü de dahil toplam 5 kisi hakkinda geçici tutuklama karari verildi.

Rusya'daki Maden Kazasiyla Ilgili 5 Kisi Hakkinda Geçici Tutuklama Karari
Rusya’nin güneyindeki Kemerovo bölgesinde yer alan ve en az 285 isçinin bulundugu Listvyazhnaya kömür madeninde geçtigimiz persembe yangin çikmis, 6’si kurtarma görevlisi toplam 52 kisi hayatini kaybetmis, 4’ü agir 60 kisi yaralanmisti.

Rusya Sorusturma Komitesi tarafindan maden kazasi ile ilgili baslatilan sorusturma kapsaminda, maden isletmesinin müdürü Sergey Makhrakov, yardimcisi Andrey Moostvov, madenin yangin çikan bölümünden sorumlu müdür Sergey Gerasimenko’nun 25 Ocak 2022’ye kadar, Çevre, Teknoloji ve Nükleer Denetleme Federal Servisi’nin (Rostekhnadzor) madeni denetlemeden sorumlu yetkilileri Sergey Vinokurov ve Viaçeslav Semykin’in ise 26 Ocak 2022’ye kadar geçici olarak tutuklu kalmasina karar verildi.



Madenden 5 kisinin daha cansiz bedeni çikarildi

Madende hayatini kaybedenlerin cansiz bedenlerini çikarma çalismalari devam ediyor. Rusya Acil Durumlar Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, ekiplerin 5 numarali maden bölmesine 4 kilometre daha yaklastigi ve bu sirada 5 kisinin daha cansiz bedenine ulasildigi aktarildi. Açiklamada, ulasilan cansiz bedenlerin 2’sinin madencilere 3’ünün kurtarma görevlilerine ait oldugu ifade edildi.

Kemerovo Bölge Valisi Sergey Tsivilev, "Toplam 5 kisinin cesedi daha yeryüzüne çikarildi. Bu kisilerin kimlik tespiti aileleri davet edilerek yapilacak. Bölmede kalan diger cesetlere ulasilmasi için su pompalari ile tahliyeler yapilip içeriye temiz hava veriliyor" dedi.

Kaynak: İHA