Izmir Kent Konseyleri Birligi Seçimli Genel Kurulu Aliaga'da Yapildi

Izmir Kent Konseyleri Birligi Seçimli Genel Kurulu, Aliaga Kent Konseyi’nin ev sahipliginde gerçeklestirildi.

Izmir Kent Konseyleri Birligi Seçimli Genel Kurulu Aliaga'da Yapildi
Aliaga Belediyesi Meclis Salonu’nda yapilan genel kurula Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, çevre ilçelerden kent konsey baskan ve genel sekreterleri katildi.

Genel kurulun açilis konusmasini yapan Izmir Kent Konseyleri Birligi Dönem Baskani Mehmet Tasli, “Kent konseyleri, gönüllülük esasiyla demokrasiyi ve birlik beraberlik ruhunu gelistirmeyi amaçlar. Kentin gelecegini ve sorunlarini ortak akilla yönetir” ifadelerini kullandi. Aliaga Kent Konseyi Baskani Cihan Pazarci ise 27 Kasim tarihinin Izmir Kent Konseyleri Birligi için demokrasi bayrami oldugunu belirtti.



“Asil hedefimiz, ortak sevdamiz Izmir’imizi daha iyi noktalara getirebilmek”

Genel kurula katilan Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Aliaga’nin ülkenin önemli liman ve sanayi kentlerinden bir tanesi olduguna dikkat çekti. Acar, “Aliagamiz 1964 yilinda agir sanayi bölgesi ilan edilmesinden sonra petrokimya, gemi söküm, demir çelik sektörleri olmak üzere önemli sanayi kuruluslarina ev sahipligi yapti. Günümüzde de 16 limana ev sahipligi yapiyoruz. Aliagamiz, sadece liman ve sanayiden ibaret bir sehir degil. Uçansu Selalesi ve Kus Cenneti dogal güzelliklerimizi; Güzelhisar ve Helvaci ovasi verimli topraklarimizi; Mavi Bayrakli Agapark Plaji Turizmi; Tisna, Kyme, Myrina ve Gryneion ile yakinimizda olan Aigai Antik kentleri ise tarih ve turizminin varligini gösteriyor. Göreve geldigimiz günden bugüne Aliaga’nin bu alanlardaki potansiyelini öne çikarmak için gayret gösteriyoruz. Aliaga, ülke ekonomisinin yüzde 2’sinin döndügü, dis ticaretimizin yüzde 6’sinin yapildigi bir sehir konumunda bulunuyor. Ege Bölgesi ihracatinin yüzde 56’sinin yapildigi limanlara sahibiz. Aliaga olarak bir dünya sehri olabilecegimize inaniyoruz. Aliagamizi, saglik, spor, egitim, kültür, sanat, turizm, tarim ve hayvancilik alanlarinda en az sanayi kadar gelistirmeliyiz. Bu yolda projelerimizi gelistirmeye devam ediyoruz. Lakin bunu tek basina bir belediyenin yapma sansi yok. Her kurumun her sivil toplum kurulusunun bu hedefe paydas olmasi gerekiyor. Bu noktada Kent Konseyleri büyük önem arz ediyor. Aliaga’da bir basari varsa, bu basarida en az Belediye kadar Kent Konseyimizin de payi vardir. Aliagamizi bir dünya markasi yapmak istiyoruz. Asil hedefimiz, hepimizin ortak sevdasi olan Izmir’imize katki sunabilmek, Izmir’imizi daha iyi noktalara getirebilmek. El birligi ile birbirimize destek vererek sehrimizi daha yerlere getirecegiz” dedi.



Birlik yönetim kurulu belirlendi

Konusmalarin ardindan Izmir Kent Konseyleri Birligi Dönem Baskani Mehmet Tasli, kent konseylerine verdigi destekten dolayi Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar’a tesekkür plaketi takdim etti. Daha sonrasinda ise 13 adayin yaristigi seçime geçildi. Yapilan oylamada 31 oyun 26’sini Aliaga Kent Konseyi Baskani Cihan Pazarci aldi. Cihan Pazarci’nin ardindan Alper Yaglidere, Senem Estürk, Sebahattin Ipektepe, Hadi Basman, Ibrahim Incesu ve Suna Gündogdu yönetim kuruluna seçilen diger isimler oldu.
Kaynak: İHA