Hakkari'de 'Kütüphanesiz Okul Kalmasin' Projesi

Hakkari’deki meslek lisesi ögrencileri, "Kütüphanesiz Okul Kalmasin" projesi kapsaminda mobilya üretimini sürdürüyor.

Hakkari'de 'Kütüphanesiz Okul Kalmasin' Projesi
"Kütüphanesiz Okul Kalmasin" projesi kapsaminda harekete geçen Hakkâri Il Milli Egitim Müdürlügü, kentteki 2 meslek lisesinde okuyan ögrencilerle kütüphanelere mobilya üretiyor. Bu kapsamda harekete geçen ögretmen ve ögrenciler, hummali çalismalarla okullarin kütüphane donanimlarini hazirlamaya basladi.

Il Milli Egitim Müdürü Bilal Gür, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan himayelerinde baslatilan, Milli Egitim Bakanligi tarafindan yürütülen "Kütüphanesiz Okul Kalmasin" projesi kapsaminda çalisma baslattiklarini söyledi.

Müdür Gür, "Ilimizde, 93 okulumuzun kütüphanesinin olmadigini tespit ettik ve okullarimizin kütüphane donanimlarini 2 meslek lisemizde 9 ögretmen ve 35 ögrencimizle gerçeklestiriyoruz. Ögrencilerimiz araliksiz olarak kütüphane materyallerinin üretimini gerçeklestiriyor. 2 meslek lisemiz, dolap, masa, sandalye ve puf gibi ekipmanlari üretebilir durumdaydi. Bunu göz önünde bulundurarak bakanligimizin baslattigi ’Kütüphanesiz Okul Kalmasin’ projesinin finansman destegiyle harekete geçtik. Insallah aralik ayina kadar ilimizde kütüphanesiz okul kalmayacak. Kütüphaneler, kentlerin kültürel ve sosyal alan basta olmak üzere tüm alanlarda kalkinmasina yardimci olurlar. Yeni olusturdugumuz kütüphaneler, çocuklarimizin hayatini dönüstüren islevleriyle egitimin ve okullarimizin kalbi olacak" dedi.

Kaynak: İHA