TDP Genel Baskani Sarigül, Erzurum'da Basin Mensuplariyla Bulustu Açiklamasi

'Asgari ücret üzerinden bütün siyasi partileri siyaset yapmamaya davet ediyorum. Asgari ücret üzerinden Türkiye Degisim Partisi siyaset yapmak istemez'

Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, parti olarak asgari ücret üzerinden siyaset yapmak istemediklerini belirtti.

Sarigül, Erzurum'daki bir restoranda bulustugu gazetecilere yaptigi açiklamada, ülkede yoksulluk ve pahaliligin arttigini belirtti.

Milletin 19 yildir AK Parti'yi iktidar yaptigini ifade eden Sarigül, "AK Parti iktidarina milletimiz ne istediyse verdi ama ne yazik ki son 5 yilda AK Parti iktidari milletimize pahalilik, issizlik ve yoksulluktan baska bir sey vermedi." ifadesini kullandi.

Sarigül, bir gazetecinin asgari ücretin ne kadar olmasi gerektigi yönündeki sorusu üzerine sunlari kaydetti:

"Baska siyasi partilere bakiyorsunuz '10 bin, 15 bin lira olsun' diye rakamlar veriyorlar. Biz sorumlulugumuzun bilincinde olan bir partiyiz. Bizim iktidarimizda bize agir gelen bir sözü muhalefette söylemeyiz. O nedenle derhal ekonomik sosyal konsey toplanmali. Bir ailenin asgari geçinmesi gereken rakamlar neyse onlar tespit edilmeli. Asgari ücret üzerinden bütün siyasi partileri siyaset yapmamaya davet ediyorum. Asgari ücret üzerinden Türkiye Degisim Partisi siyaset yapmak istemez. Asgari ücretli vatandaslarimiz perisan vaziyette. 4 kisilik bir aile 2800 lira ile nasil geçinebilir? Su an da dolarin yükselmesiyle bu maaslar 250 dolarin altina düstü."

Abu Dabi Veliaht Prensi Seyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan'in Türkiye'ye yaptigi resmi ziyarete de deginen Sarigül, "Dis politikada ömür boyu küslük ya da baris olmaz. Türkiye olarak biz geçmis dönemde sikintili oldugumuz ülkelerle baris içinde olunmasini dogru görürüz. Dis politikada her zaman devletimizin yaninda olan bir partiyiz. Içeride elestirilerimizi yapariz ve seçimle gelen iktidarin seçimle gitmesini isteriz ama dis politikada devletimizin dinamikleri neyse yaninda oluruz. Dün kavga ettigimiz ülkelerle baris içinde olmayi olumlu bir adim olarak görürüz." diye konustu.
Kaynak: AA