Denizli'de Cami Avlusundaki Cinayete 7 Tutuklama

Denizli'nin Honaz ilçesinde, 72 yasindaki Veysi Özbey'in cami avlusunda silahli saldiri sonucu öldürülmesine iliskin gözaltina alinan 9 süpheliden 7'si tutuklandi.

Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi Cinayet Bürosu ekipleri, Özbey'in hayatini kaybettigi cinayete iliskin genis çapli arastirma baslatti. Sorusturma kapsaminda Diyarbakir, Sakarya, Mugla ve Denizli'de 9 zanli gözaltina alindi.

Bu kisilerin ikametlerindeki 1 hafif makineli tüfek, 3 ruhsatsiz tabanca ile bu silahlara ait çok sayida mermi ele geçirildi.

Emniyetteki islemlerin ardindan adliyeye sevk edilen zanlilardan I.A. (47), S.Ç. (69), S.Ç. (47), R.Ç. (42). Y.Y. (56), T.E. (47) ile E.T. (29) tutuklandi, H.Ç. ve A.E. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Veysi Özbey'in yaklasik 4 yil önce H.Ç'nin bir yakini tarafindan öldürülmesinin ardindan "kan davasi" nedeniyle Diyarbakir'dan Denizli'nin Honaz ilçesine tasindigi ögrenildi.

Honaz ilçesinde 25 Eylül'de, Veysi Özbey, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Yeni Cami'de yatsi namazi çikisi cami avlusunda ugradigi silahli saldiri sonucu hayatini kaybetmisti.

Kaynak: AA