Zonguldak'ta Sah Damarinda Tümör Tespit Edilen Hasta Ameliyatla Sagligina Kavustu

Zonguldak'in Eregli ilçesinde boyun siskinligi ve agrisi sikayetiyle hastaneye basvuran 53 yasindaki Mustafa Yigit, sah damarinda tespit edilen tümörün alinmasiyla sagligina kavustu.

Yaklasik iki aydir boynunda olusan sislik ve agri sikayeti bulunan Yigit, kentteki özel bir hastaneye basvurdu.

Yapilan tetkikler sonucunda Yigit'in sah damarinda tümör tespit edildi.

Yaklasik 3 saat süren ameliyatin ardandan sah damarindaki tümör alinan Yigit, sagligina yeniden kavusmanin mutlulugunu yasiyor.

- "Çok nadir görülen bir hastalik"

Ameliyati gerçeklestiren Doç. Dr. Ali Kemal Gür, gazetecilere, hastanin yapilan tetkiklerinde tümör tespit edildigini ve bunun tesadüfen saptanan bir durum oldugunu söyledi.

Ultrason ve Manyetik Rezonans Görüntüleme (MR) sonucunda sah damarinin içerisinde kitle görüldügünü aktaran Gür, "Ameliyata aldik, sikinti olmadi ve tümörü çikarttik. Yüzde 90 iyi huylu gibi görünüyor fakat iki hafta sonra patoloji raporuna göre kesin bilgimiz olacak. Hastamiz su an sagligina kavustu." dedi.

Hastane Bashekimi Nevzat Çimenoglu da sah damarinda tümör olmasinin nadiren görüldügünü, basariyla çikartildigini anlatarak, "Zor bir isti çünkü çok nadir görülen bir hastalik. Hastanemizde yapilan bu ameliyat bölgede ilk gerçeklestirilen ameliyat olma özelligini de tasiyor." diye konustu.

Sagligina kavusan Yigit ise ameliyati gerçeklestiren doktor ve ekibine tesekkür etti.

Kaynak: AA