Toroslar'daki Trafolar Kilim Motifleriyle Renkleniyor

Toroslar Belediyesi, parklarda bulunan trafo binalarini boyayarak Türk kilim motifleriyle süslüyor. Görüntü kirliligi olusturan binalar, belediyenin usta ressaminin eliyle birer sanat eserine dönüsüyor. Trafolarda ayrica hayvan sevgisi ve kitap okuma aliskanligi konusunda figürler islenerek farkindalik da olusturuluyor.

Toroslar'daki Trafolar Kilim Motifleriyle Renkleniyor
İçel’in merkez ilçe Toraslar Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, parklarda eskiyen ve yipranan bank, kamelya ve çöp kovalarini yenileriyle degistiren belediye, trafo boyama çalismalariyla da yesil alanlarin çehresine ayri bir renk katiyor. Trafolarin boyama isi, Toroslar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü personeli Ressam Ertugrul Çavusoglu tarafindan yapiliyor. Çavuslu Mahallesinde bulunan Degirmenli Park ve Osmaniye Mahallesindeki Lütfü Oguzcan Parkinda trafo boyama çalismalari tamamlandi.

“Kültürel mirasi parklarimizda yasatiyoruz”

Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz’in sanatsal, kültürel çalismalarindan biri olan bu proje mahalle sakinlerinden de tam not aldi. Hizmet çalismalarinin yaninda ilçenin çehresini degistirecek sanatsal faaliyetlere de önem verdiklerini belirten Baskan Yilmaz, belediyeye ait parklarda bulunan diger trafo binalarinda da boyama çalismalarinin devam edecegini söyledi.



Park ve yesil alanlarda kentin tarihi ve kültürel dokusunu yansitmaya çalistiklarini kaydeden Yilmaz, “Belediyemize ait parklarimizda bulunan trafo binalarinin dis görünüslerinin güzellestirilmesi için bir çalisma baslattik. Bakim ve onarim çalismalarinin yaninda parklarda kötü bir görünüm arz eden elektrik trafolarini boyayarak, Türk kilim motifleriyle beziyoruz” dedi.

Kaynak: İHA