GÜNCELLEME - Mehmetçik, Tunceli'de Teröristlerin Inlerini Imha Ederek Kis Üslenmesine Izin Vermiyor

Bir süre önce sona eren Eren7 Mercan Munzur Operasyonu'nda teröristlerce kullanilan 180 magara ve siginagin imha edildigi Tunceli'de 19 Kasim'da baslatilan Eren Kis6 Mercan Daglari Sehit Jandarma Uzman Çavus Burak Tortumlu Operasyonu'nda imha edilen siginak ve barinaklarin sayisi 72 oldu Iki operasyonda da çok sayida silah, mühimmat ve yasam malzemesi ele geçirerek örgüte lojistik açidan agir darbe vuran Mehmetçik, sürdürdügü operasyonlarla örgüt mensuplarinin kis üslenmesine firsat vermiyor Operasyonlara seçkin birliklerin yani sira IHA, SIHA, helikopter ve zaman zaman savas uçaklari da destek veriyorVALILIK AÇIKLAMASI EKLENDI, IMHA EDILEN SIGINAK VE MAGARA SAYISI GÜNCELLENDI.

SIDAR CAN EREN - Tunceli'de güvenlik güçlerince son bir yilda düzenlenen Eren-7 Mercan Munzur ve Eren Kis-6 Mercan Daglari Sehit Jandarma Uzman Çavus Burak Tortumlu operasyonlariyla 252 siginak ve magarayi imha ederek teröristlere ait çok sayida silah, mühimmat ve yasam malzemesini ele geçiren Mehmetçik, terör örgütlerine lojistik açidan agir darbe vurdu.

Kentte Valilik koordinesinde ve Il Jandarma Komutanligi bünyesinde yürütülen operasyonlarla bölücü terör örgütü mensuplarina karsi mücadele kararlilikla sürdürülüyor.

Bu çerçevede sehir merkezi kirsali ile 7 ilçe kirsalinda bir süre önce baslatilan Eren Kis-6 Mercan Daglari Sehit Jandarma Uzman Çavus Burak Tortumlu Operasyonu devam ediyor.

Kadin astsubaylarin yani sira jandarma komando, jandarma özel harekat (JÖH), polis özel harekat (PÖH) ve güvenlik korucularinin da yer aldigi operasyonda 72 timden olusan yaklasik 1060 personel görev yapiyor.

Sarp daglarla çevrili kentte gece gündüz arazide kalan güvenlik güçleri, özel egitimli köpekler ve son derece teknolojik ekipmanlarla teröristlerin izini sürüyor.

Silahli insansiz hava araci (SIHA), insansiz hava araci (IHA) ve helikopterlerin de zaman zaman destek verdigi bu ve benzeri operasyonlarda terör örgütü, son bir yilda lojistik açidan büyük zarara ugratildi.

- Bir haftada 72 siginak ve magara imha edildi

Son operasyonun baslatildigi 19 Kasim'dan itibaren güvenlik güçleri, kent merkezi ve Ovacik'ta 13, Hozat'ta bir ve Nazimiye ilçesi kirsalinda 9 olmak üzere önce 23 siginagin yerini tespit etti.

Siginaklara girerek teröristlerin barinma alanlarini yok eden güvenlik güçleri, aramalarda bomba atar mühimmati, 2 HK-33 piyade tüfegi sarjörü, 2 G3 sarjörü, biksi mühimmati, 8 sirt çantasi, 5 pil bloku, siren ses cihazi, 100 metre elektrik kablosu, el dürbünü, 4 küçük tüp, 8'li pil bloku ve çok sayida yasam malzemesini ele geçirdi.

Devam eden operasyonlarda bunlarin disinda 49 siginak ve magarayi daha tespit eden güvenlik güçleri, arama yapti. Aramalar sonrasi bunlarin da imha edilmesiyle kentte son bir haftada kullanilamaz hale getirilen siginak ve magaralarin sayisi 72'ye yükseldi.

Tunceli Valiliginden yapilan açiklamada, Il Jandarma Komutanligi ekiplerinin, kent kirsalinda barindiklari degerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek amaciyla 19 Kasim'da Eren Kis-6 Mercan Daglari Sehit Jandarma Uzman Çavus Burak Tortumlu Operasyonu'nu baslattigi animsatildi.

Operasyonda su ana kadar 67 siginak ve 5 magaranin imha edildigi belirtilen açiklamada, aramalarda RPG-7B roketatar, M-16 piyade tüfegi, kalasnikof, 5 el yapimi patlayici düzenegi, 3 el bombasi, 2 RPG-7B roketatar mühimmati, 40 milimetre bomba atar mühimmati, 2 HK-33 piyade tüfegi sarjörü, 2 G3 piyade tüfegi sarjörü, 5 M-19 piyade tüfegi sarjörü, 3 kalasnikof sarjörü, 4 M-16 piyade tüfegi sarjörü, 150 M-16 piyade tüfegi fisegi, 7.62 milimetrelik biksi mühimmati, 15 kilogram amonyum nitrat, ana imla hakki, 4 el telsizi, 26 RPG-7B roketatar mühimmati, 1200 metre elektrik kablosu, 2 el dürbünü, jeneratör, 15 büyük tüp, 20 piknik tüpü, 52 çift spor ayakkabi, 22 lesker kiyafeti, 47 pil bloku, 309 büyük pil, 12 sirt çantasi, akü, 6 el feneri, 9 uyku tulumu, 2 dürbün çantasi, 13 örgütsel doküman, 3 baglanti kablosu, 5 araç sarj cihazi, 26 veri aktarim soketi, 20 sise serum ve çok sayida yasam malzemesinin ele geçirildigi bildirildi.

Açiklamada, kent kirsalinda barindiklari degerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlarin kararlilikla sürdürüldügü vurgulandi.

- Operasyonlarla teröristlerin kis üslenmesinin önüne geçiliyor

Operasyonlarla barinma alanlari birer birer tahrip edilen ve lojistik açidan darbe vurulan teröristlerin kis üslenmesinin önüne geçiliyor.

Güvenlik güçleri, kentte 5 Subat ile 19 Kasim tarihleri arasinda gerçeklestirilen Eren-7 Mercan Munzur Operasyonu'nda da teröristlerce kullanilan yaklasik 180 siginak ve magarayi kullanilamaz hale getirdi.

Tunceli'de halen süren operasyonlarla bu yil kent genelinde imha edilen siginak ve magaralarin sayisi 252'ye ulasmis oldu.

Bölgede teröristleri etkisiz hale getirmek ve kis üslenmelerini engellemek amaciyla güvenlik güçleri, operasyonlarini karadan ve havadan sürdürüyor.
Kaynak: AA