Batman'da Sehitler Için Mevlid-I Serif Okutularak Yemek Verildi

Batman Sehit Aileleri ile Insan Haklari Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi (YURT-SAV) tarafindan Sason ilçesinde sehitler için Mevlid-i Serif okutularak sehit yakinlari ve gazilere yemek verildi.

Batman'da Sehitler Için Mevlid-I Serif Okutularak Yemek Verildi
Sason ilçesinde özel bir yemek evinde düzenlenen sehitler adina mevlit programi, Ilçe Müftüsü Ibrahim Yaman tarafindan Kur’an-i Kerim okunmasiyla basladi.

Programin devaminda bir konusma yapan Batman Sehit Aileleri ile Insan Haklari Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi (YURT-SAV) Baskani Hasan Demir, dernek olarak yaptiklari faaliyet hakkinda sehit yakinlari ve gazileri bilgilendirdi. Içisleri Bakanliginin destekleriyle çesitli etkinlikler yaptiklarini belirten Dernek Baskani Demir, "Içisleri Bakanligimizin destegiyle son 6 yilda 4 projemiz onaylanarak sehit yakinlarimiz ve gazilerimize hizmet etme firsati yakaladik. Buldugumuz her firsatta sehit yakinlarimiz ve gazilerimizle bir araya gelebilmek adina yemek programlari düzenledik. 80 sehidimizin kabirlerini yeniledik. Batman Üniversitesi kampüsünde toplamda 2 bin adet fidani toprakla bulusturduk. Biz bunlari yaparken bizlerden destegini esirgemeyen devlet büyüklerimize sükranlarimizi sunuyoruz” dedi.

Program verilen yemegin ardindan Müftü Ibrahim Yaman’in sehitler için okudugu dualar ile son buldu.
Kaynak: İHA