Zonguldak'ta Gazi Alemdar Gemisi'ne Istiklal Madalyasi Verilmesi Talep Edildi

Zonguldak'in Eregli ilçesinde siyasiler, sivil toplum kuruluslari ve meslek odalari, Türkiye'nin kurtulus mücadelesinin önemli figürlerinden Gazi Alemdar Gemisi'ne, Istiklal Madalyasi verilmesi için mektupla basvuruda bulundu.

Milli Mücadele döneminde üstün yararlilik gösteren, 1982'de hurdaya ayrildiktan sonra ayni ölçülerle benzeri yapilarak müzeye dönüstürülen Gazi Alemdar Gemisi'ne Istiklal Madalyasi verilmesi için ilçedeki siyasi partiler, sivil toplum kuruluslari ve meslek odalari, PTT Eregli Müdürlügünde bir araya geldi.

Grup burada "Gazi Gemi Alemdar'in 100. Yili Kurtulus Savasi'mizin Tek Deniz Muhaberesi" konulu özel gün zarfinda hazirlanan mektuplari, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in yani sira bakanlar, siyasi partilerin genel baskanlari, milletvekilleri ve ilçedeki odalarin bagli oldugu genel merkezlere gönderdi.

Eregli Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Arslan Keles, gazetecilere, Gazi Gemi Alemdar'in ve Eregli'nin Istiklal Madalyasi ile onurlandirilmasi adina girisimde bulunduklarini söyledi.

Zonguldak milletvekilleriyle 2020'de hazirladiklari kanun teklifinin TBMM Baskanligina sunuldugunu hatirlatan Keles, "Ancak Meclisimizin yogun gündemi ve farkli bölgelerden iletilen ayni konudaki talepler nedeniyle karar süresi uzadi. Alemdar'in Istiklal Madalyasi ile onurlandirilmasi, ilçemizde yasayan insanlarin milli birlik ve beraberlige verdigi önemin ve tarihin her döneminde gösterdikleri vatanperverlik örneginin ödüllendirilmesi anlamini tasiyor." dedi.

Keles, desteklerinden ötürü Cumhurbaskani Basdanismani Saadet Oruç ve tasarimi gerçeklestiren karikatürist Kurtulus Ayyildiz'a tesekkür etti.

Kaynak: AA