Zonguldak'ta Babasini Öldürdügü Iddia Edilen Sanigin Yargilanmasina Baslandi

Zonguldak'ta maden isçisi babasini silahla öldürdügü iddiasiyla tutuklanan oglunun yargilanmasina baslandi.

3. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki ilk durusmaya, babasi Yalçin K'yi öldürdügü öne sürülen tutuklu E.K, müstekiler ve avukatlar katildi.

E.K, savunmasinda, bu olaydan dolayi çok pisman ve üzgün oldugunu söyledi.

2015'te babasinin annesini aldattigina dair bir süphe duymaya basladigini öne süren E.K, "Bu süpheyi duyma sebebim ise annemin bunu bana söylemesidir. Bunu ögrendigimiz zaman biz ailecek çok fazla sarsildik. Annem çok üzüldü. O günden bugüne babam bize sürekli siddet uygulardi. Gerek anneme gerek kardesime ve bana siddet uyguluyordu." dedi.

E.K, Bolu'da asçilik lisesini kazanmasi üzerine gittigini aktararak, evdeki huzursuzluklarin artmasi nedeniyle annesini korumak için liseyi birakip eve döndügünü ifada etti.

Babasina ait dükkanda babasi tarafindan zorla çalistirilmaya baslandigini söyleyen E.K, olay günü babasiyla tartistigini, babasinin kendisini tehdit ettigini ileri sürdü.

Bunun üzerine evden çiktigini ve taksiyle dükkana gittigini anlatan E.K, söyle devam etti:

"Dükkanda dolabin üzerinde bulunan tüfek vardi. Bu tüfek babama ait olan ruhsatli tüfektir. Taksiyle evime geriye döndüm. Eve döndükten sonra tüfegi kömürlüge koydum. Babam sürekli o gün beni arayip tehdit etmeye devam etti. Ben de bunun üzerine babami kömürlükte beklemeye basladim. Babam eve gelene kadar sürekli beni aradi, 'Size gününüzü gösterecegim, sizin isinizi bitirecegim.' demeye devam etti. Sonrasinda arabanin sesini duydum, 'Ben geldim simdi ne olacak?' diye söylenerek geliyordu. Babamin sesini duyunca kömürlügün içinden disari çiktim, o arada babam beni fark etti. Disari çiktigim esnada elimde tüfek bulunuyordu. Kesinlikle tüfegi babama dogru dogrultmadim. Babam, 'Beni mi vuracaksin?' dedi. Bulundugumuz ortam çok karanlikti, o an ne yaptigimi bilemedim. Cinnet geçirir gibi oldum. Bir el silah sesi duydum, bir el ates ettim. Ates ederken tüfegin ucunun nereye baktigini hatirlamiyorum. Ates ettikten sonra babamin yere dogru düstügünü gördüm. Babam yerdeyken elini beline dogru götürdü. Bunun üzerine ben de babamin beni vuracagini sandigim ve aileme zarar verecegi korkusuyla babama bir el daha ates ettim. Ikinci sefer ates ettigimde tüfegi babama dogrultmustum."

E.K, sonra arabayla gidip tüfegi sakladigini belirterek, "Karakola ilk gittigimde ben yapmadigimi söyledim. Sonrasinda önce anneme itirafta bulundum. Annem çok sinirlendi. Anneme söyledigimde zaten karakolun içerisindeydik. Vicdanen çok rahatsiz oldugumdan orada itirafta bulundum. Bu yasanan olaydan dolayi çok pismanim. Keske böyle olmasaydi. Elimde olsa böyle bir sey olmasina izin vermezdim. Iyi de olsa, kötüde olsa o benim babamdi. Çok pismanim." dedi.

Heyet, E.K'nin tutukluluk halinin devamina karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için durusmayi erteledi.

Kilimli ilçesine bagli Karadon Mahallesi Uzun Sokak'ta ikamet eden maden isçisi Yalçin K. (43), 10 Mart 2021'de evinin önünde silahli saldiriya ugramis, saglik personeli Yalçin K'nin olay yerinde hayatini kaybettigini belirlemisti.

Polis ekiplerince gözaltina alinan maden isçisinin 17 yasindaki oglu E.K, saglik kontrolünün ardindan adliyeye sevk edilmis, nöbetçi hakimlige çikarilan zanli, "yakin akrabayi kasten öldürmek" suçundan tutuklanmisti.

Kaynak: AA