MYP Lideri Ahmet Reyiz Yilmaz'dan Faiz Uyarisi Açiklamasi 'Faiz Artisi Dolari Frenlemez'

Muhafazakar Yükselis Parti (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yilmaz, faiz yükseltmenin dolar artisini frenlemeyecegine dikkat çekerek, “Amerikan dolarinin dünya paralari karsisindaki degerine ancak Amerika’da FED’in yapacagi faiz oranlari etkili olur. Hükümet aleyhinde gösteriler konusunda muhalefet çok daha sagduyulu olmalidir” dedi.

Muhafazakar Yükselis Parti Lideri Ahmet Reyiz Yilmaz, son günlerde piyasalarda yasanan hareketlilige yönelik yazili bir açiklama yapti. Dolar artisinin Merkez Bankasi tarafindan alinan faiz indirimi karariyla baglantili olmadigini kaydeden Yilmaz, “Türkiye, faiz artisi ile dolari kontrol altina alma yöntemini geçmiste denemistir. Dolar artisini frenlemek için ara ara bu yönteme basvuruldu, fakat bu durum dolarin artisini yine de engelleyemedi” dedi.



"Türk lirasinda faiz orani dövize etki yapmaz"

"Amerikan dolarinin dünya paralari karsisindaki degerine ancak Amerika’da FED’in yapacagi faiz oranlari etkili olur" ifade eden Yilmaz, “Türk lirasi dünyanin rezerve parasi degildir. Bu nedenle Türk lirasinda ileri geri faiz artisi, azalisi döviz artisini engelleyemez. Bu nedenle hükümetin faizi artirmasi ya da azaltmasi dövize bir etki yapmayacaktir” diye konustu.



“Hükümet aleyhinde gösteriler konusunda muhalefet çok daha sagduyulu olmalidir”

Türkiye’nin zor bir dönemden geçtigine dikkat çeken Yilmaz, “Hükümet aleyhinde gösteriler konusunda muhalefet çok daha sagduyulu olmalidir. Gün insanlari sokakta kaosa tesvik edecek açiklama yapma günü degildir. Hükumette ayni hassasiyetle sakin kalmak sakin politika üretmek durumundadir. Unutmayalim ki ekonomik sikintilar yaninda etrafi fiziken kusatilmis ve her an bir sicak savas ihtimali içinde olan bir Türkiye var. Bütün bu kosullar birlik içinde hareket etmeyi ve sagduyulu politikalar üretmeyi zorunlu kilmaktadir. Bir tek Türkiye oldugu konusu herkesin ortak degeri olarak hafizalarda öncelikli yer etmelidir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA