Kamerun'un Anglofon Bölgesinde Okula Düzenlenen Bombali Saldirida 4 Kisi Öldü

Kamerun'un Anglofon (Ingilizce konusulan) bölgesinde bir okula düzenlenen bombali saldirida 3'ü ögrenci, 1'i ögretmen 4 kisi hayatini kaybetti.

Ulusal basindaki haberlere göre, Güney-Bati bölgesine bagli Ekondo Titi sehrindeki St Pius Lisesine bombali saldiri düzenlendi.

El yapimi bombanin kullanildigi saldirida 3 ögrenci ile 1 ögretmen hayatini kaybetti

Saldirida birçok kisi de yaralandi. Su ana kadar saldiriyi üstlenen olmadi.

Son zamanlarda saldirilarini yogunlastiran Anglofon ayrilikçilar, sosyal medya üzerinden Douala ve baskent Yaounde basta olmak üzere büyük sehirlere saldiri düzenlemekle tehdit etmislerdi.

- Anglofon krizi

Kamerun'da hükümetin, Anglofon Güney ve Kuzey Bati bölgesindeki okul ve mahkemelere Ingilizce bilmeyen ögretmen ve hakimleri atamasinin ardindan 2016'nin son aylarinda bölgede gösteriler düzenlenmeye baslamis ve Anglofon krizi patlak vermisti.

Ayrilikçi gruplar, ülkenin 1961-1972'deki federalizme geçisinin yil dönümü 1 Ekim 2017'de "Ambazonya" adini verdikleri sembolik devlet kurduklarini açiklamis ve resmi dili de Ingilizce ilan etmislerdi.

Son verilere göre, Anglofon krizinde ordu ile ayrilikçilar arasindaki çatismalarda en az 3 bin kisi yasamini yitirdi, 679 bin kisi yerinden oldu, 40 bin kisi ise komsu ülkelere siginmak zorunda kaldi.

Kaynak: AA