Bitlis Eren Üniversitesinde 'Hayati Inanç Ile Can Veren Pervaneler' Konferansi

Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) yazar Hayati Inanç’in verdigi “Can Veren Pervaneler” konferansi yogun ilgi gördü.

Bitlis Eren Üniversitesinde 'Hayati Inanç Ile Can Veren Pervaneler' Konferansi
Bitlis Belediyesi, Tatvan Belediyesi, Bitlis Kizilay, Birlik Vakfi Bitlis Subesi ve Bitlis Eren Üniversitesi isbirligi ile düzenlenen "Hayati Inanç ile Can Veren Pervaneler" söylesisi programi vatandaslarin yogun ilgisiyle karsilasti. Salona sigmayan vatandaslar programi ayakta takip etti. Yazar Hayati Inanç, katilimcilarin büyük begeniyle dinledigi programda olmaktan duydugu memnuniyeti dile getirerek, katilimcilara tesekkür etti. Program sonunda hediyeleri takdim ederek hatira fotografi çekildi.

Esma Incesu adli vatandas, “Keske her zaman böyle programlar yapilsa. Insanlari getirip güzel seyler anlatabilseler. Milletimiz bilgilense. Gerçekten toplum olarak bilmedigimiz o kadar çok sey var ki sadece kör kütük bize ögretilmis, kaliplasmis bilgilerle gidiyoruz. Iste böyle insanlarin tarihi, Islam tarihini bilen insanlarin böyle gençlere özellikle bilgilerini aktarmalari çok güzel. Bu tür faaliyetleri arttirirlarsa çok güzel olur. Bizim memleketimizin böyle seylere ihtiyaci var. Çok begendim. Böyle bir faaliyet olmasina çok sevindim. Devamini bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

Konferanstan memnun kalarak bu tür etkinliklerin daha fazla yapilmasini söyleyen Çinar Ölmez isimli ögrenci ise, “Bitlis Eren Üniversitesinde ögrenciyim. Bugün buraya Hayati Inanci dinlemeye geldik. Gerçekten çok memnun kaldik. Bu tür faaliyetler bu cografyada yapilmalidir. Buranin insaninin da buna ihtiyaci var. Herkes çok memnun kaldi. Insallah bu sekilde daha fazla faaliyetler olur” seklinde konustu.

Kaynak: İHA