Izmir Merkezli FETÖ Sorusturmasinda 112 Gözalti Karari

Izmir Cumhuriyet Bassavciliginca 22 ilde Fetullahçi Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahli Kuvvetleri (TSK) yapilanmasina yönelik sorusturmada 112 süpheli hakkinda gözalti karari verildi.

Izmir Cumhuriyet Bassavciliginin Milli Savunma Bakanligi, Milli Istihbarat Teskilati Izmir Bölge Baskanligi, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanliklari ile Jandarma Genel Komutanligi ile sagladigi koordinasyon, veri karsilastirilmasina dayali islemleri sonucunda, 4’ü Deniz, 5’i Kara, 37’si Hava Kuvvetleri Komutanliklarina, 1’i Jandarma Genel Komutanligi’na mensup 15’i muvazzaf 47 asker ile 65’i 15 Temmuz 2016’daki darbe girisimi sonrasi ilisikleri kesilen askeri okul ögrencisi toplam 112 süphelinin yakalanmasi karari verildi.

Izmir Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü, Istihbarat Sube Müdürlügü ve Izmir Il Jandarma Komutanligi, Izmir ve 21 ayri ilde es zamanli operasyon baslatti.

Süphelilerin haklarinda basta Yargitay 16. Ceza Dairesinin açikça delil kabul ettigi tesadüfle açiklanmayacak sekilde, örgütsel irtibat tarzina uygun olarak ankesörlü/kontörlü sabit hat irtibati olmak üzere, örgüt mensubiyetlerine dair itirafçi ifadesi, askeri okul mülakatlarinda örgütsel kodlama tespiti gibi baskaca deliller bulundugu belirtildi.

Ayrica FETÖ'nün TSK yapilanmasina yönelik Cumhuriyet Bassavciliginca Emniyet Genel Müdürlügü Terörle Mücadele Dairesi Baskanligi nezdinde kurulan ankesörlü/ kontörlü veri havuzu kullanilmak suretiyle yürütülen planli sorusturmalar dizisi kapsaminda 19 Kasim 2019’dan bugüne kadar düzenlenen 22 ayri operasyonda 3 bin 338 süpheli hakkinda yakalama ve gözalti talimati verildigi, yakalanan ve gözaltina alinan süphelilerden 1481’nin tutuklandigi, 474 süphelinin ise faydali itirafçi oldugu degerlendirildiginden kolluk biriminden serbest birakildigi ifade edildi.

Kaynak: AA