Avukati Öldüren Zanlidan 'Neden Silah Tasiyorsun' Sorusuna Ilginç Cevap

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde haciz sebebiyle evine gelen avukati tabancayla vurarak öldüren zanli tekrar hakim karsisina çikti. Durusmada mahkeme baskaninin ‘Neden silah tasiyorsun?’ sorusuna sanik, “Üzerimizde silah olur, silahi severiz.” cevabini verdi. Cumhuriyet savcisi, sanigin indirim uygulanmaksizin agirlastirilmis müebbet hapis cezasi ile cezalandirilmasini talep etti.

Avukati Öldüren Zanlidan 'Neden Silah Tasiyorsun' Sorusuna Ilginç Cevap


Olay, 16 Mart tarihinde Gebze Sultan Orhan Mahallesi 1113. Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, avukat Ersin Arslan (26), icra kararini gerçeklestirmek için icra memurlari ile birlikte Y.Y. (52) isimli sahsin evine gitti. Evine gelen Arslan ve memurlar ile tartisan Y.Y., tabancasina sarilarak Arslan’a ates etti. Arslan yaralanarak yere düserken, olayi görenler durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine gelen polis ekiplerince saldirgan gözaltina alinirken, yarali avukat ise ambulansla Gebze’de bulunan özel bir hastaneye kaldirildi. Hastanede tedavi altina alinan avukat Arslan, yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybederken Y.Y. polis ekiplerince gözaltina alindi. Ifadesi alinan Y.Y., çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Üzerimizde silah olur, silahi severiz"

Olayla ilgili görülen durusma Gebze 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Durusma salonunda taraf avukatlari hazir bulunurken sanik SEGBIS ile durusmaya katildi.

Durusmada savunmasi alinan sanik Y.Y., “Benim yuvam yikildi. Kasitli olarak yaptigim bir sey yok. 2012 yilinda benim yakindan uzaktan baglantim olmayan bir borçtan dolayi 2020-2021 yilina kadar icralar geldi. Ben günübirlik islerde çalisirim ve evde yoktum. Olay gün esim aradi. Icra memuru ve 2 avukatin geldigini söyledi.

Eve gittigimde, bana borcum oldugunu söylediler. Kime borcum oldugunu sordum. Benim firmam adina kase basarak borçla karsi karsiya kaldigimi ögrendim. Gelen kisiler 17 bin TL borcum oldugunu söylediler. Mallarimi haczetmeye kalktilar. O gün 4 bin TL vererek konuyu kapattik. Daha sonra tekrardan geldiklerinde tekrardan esyalari almaya kalktilar. Ben onlara ‘benim serefim namusun sizi hiç mi ilgilendirmiyor’ dedim. Onlar da ‘bu bizim meslegimiz, gittigimiz icralarda bu sekilde para kazaniyoruz’ dedi.

‘Su anda ekmegime tecavüz ediyorsunuz’ dedim. Avukatta ‘dogru tecavüz benim isim’ dedi.

Ben de belimden silahi çekip korkutma amaci ile bir el ates ettim. Benim öldürme amacim yoktu. Hedef alarak ates etmedim. Öyle bir niyetim olaydi yanindaki avukati da vururdum. Kaç el ates ettigimi bilmiyorum. Daha sonra polis ve ambulansi aradim" dedi.

Mahkeme baskaninin neden silah tasiyorsun sorusuna, "Biz Karadenizli oldugumuz için üzerimizde silah olur, silahi severiz. Ben kendimi bildim bileli 15-20 yildir silah tasirim" diye konustu.



“Agirlastirilmis müebbet hapis talebi”

Cumhuriyet savcisi, sanik Y.Y.’nin "kisinin yerine getirdigi kamu görevi nedeniyle kasten öldürme" suçundan indirim uygulanmaksizin agirlastirilmis müebbet hapis cezasiyla cezalandirilmasina mütalaa verdi. Mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA