CHP Heyeti, KKTC Temaslarina Iliskin Basin Toplantisi Düzenledi

CHP Genel Baskan Yardimcisi Seyit Torun: 'Temel amacimiz, belediyelerimiz arasindaki bilgi ve tecrübe paylasimini artirmak, sorunlarin çözümüne yönelik yeni is birligi alanlari gelistirmektir' 'CHP olarak, Kibris sorununun asilmasi konusunda, KKTC'nin varligini ve haklarini koruyacak, uluslararasi zeminde kabul görecek bir çözümü daima savunduk ve bundan sonra da savunmaya devam edecegiz'.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi ve Ordu Milletvekili Seyit Torun ile CHP'li büyüksehir belediye baskanlarinin yer aldigi heyet, KKTC'de temaslarina iliskin basin toplantisi düzenledi.

Baskent Lefkosa'da düzenlenen basin toplantisinda, Torun'un yani sira, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek ve Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas katildi.

Torun, CHP heyeti olarak KKTC'de olmaktan mutluluk duyduklarini ifade ederek, kisa süre önce de KKTC'nin kurulusunun 38'inci yilini kutladiklarini hatirlatti.

CHP olarak, KKTC ile iliskileri güçlendirmeyi amaçladiklarini kaydeden Torun, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun da Haziran 2021'de KKTC'yi ziyaret ettigini ve önemli temaslarda bulundugunu vurguladi.

Basta KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar olmak üzere birçok verimli temaslarda bulunduklarini söyleyen Torun, yarin KKTC'li belediyeleri de ziyaret edeceklerini kaydetti.

Torun, "Yarin ayrica, heyet olarak Kuzey Kibris Belediyeler Birligi ve Lefkosa Türk Belediyesini ve diger belediye baskanlarimizi ziyaret edecek, Girne Belediyesi ve Hatay Büyüksehir Belediyelerinin kardes sehir protokolünü de imzalayacagiz. Inaniyoruz ki yerel yönetimlerimiz arasinda kurulacak güçlü baglar, KKTC'de yeni hizmetlere ve Kibris davasinin uluslararasi taninirligina önemli katkilar sunacaktir. Temel amacimiz, belediyelerimiz arasindaki bilgi ve tecrübe paylasimini artirmak, sorunlarin çözümüne yönelik yeni is birligi alanlari gelistirmektir. Kisaca yerel yönetimlerde is birligiyle sürdürülebilir bir vizyonu hep birlikte yaratmak için buradayiz." dedi.

KKTC'deki belediye baskanlarini da Türkiye'de agirlamaktan büyük memnuniyet duyacaklarini kaydeden Torun, KKTC'nin, uluslararasi ambargolarin kaldirildigi, özgür, bagimsiz ve dünyada taninan bir devlet olmasinin en temel arzulari oldugunun altini çizdi.

- "Üzerimize düseni yapmaya haziriz"

Torun, "CHP olarak, Kibris sorununun asilmasi konusunda, KKTC'nin varligini ve haklarini koruyacak, uluslararasi zeminde kabul görecek bir çözümü daima savunduk ve bundan sonra da savunmaya devam edecegiz. Bu anlayisin Ada'da yasayan tüm kesimlerin ortak menfaatine oldugu kanaatindeyiz. Bu kapsamda üzerimize düseni yapmaya haziriz." diye konustu.

Akdeniz'deki hidrokarbon kaynaklarinin çikarilmasi, tasinmasi, islenmesi ve dünya pazarlarina arz edilmesi hususunda Ada halkinin tamaminin refahi ve mutlulugunun saglanmasi amaciyla adil bir biçimde bölüsülmesi için gereken iyi niyetli ve yapici çabalari desteklediklerini de belirten Torun, "KKTC'nin kazanilmis haklarindan asla taviz vermeden, Kibris Türk halkinin yaninda olacagimizi ve gereken adimlari kararlilikla atacagimizi buradan kamuoyu ile bir kez daha paylasiyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA