Hakkari'de Hafizlik Egitimini Tamamlayan 42 Hafiz Icazet Aldi

Hakkari'de çesitli Kur'an kurslarinda hafizlik egitimini tamamlayan 42 hafiz için icazet töreni düzenlendi.

Ulu Cami'deki törene, Vali ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik, Cumhurbaskani Basdanismani Israfil Kisla, Vali Yardimcisi Tevfik Kumbasar, Bitlis Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, Il Müftü Yardimcisi Mehmet Ali Yigit, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakis, Karaman Müftüsü Faruk Gürbüz, AK Parti Il Baskani Abdulmuttalip Özbek, belediye baskanlari, din görevlileri ve STK temsilcileri katildi.

Törende, Kur'an-i Kerim tilavetinin ardindan egitimlerini basariyla tamamlayan 42 hafiza belgeleri verildi.

Vali Akbiyik, Kisla ve beraberindekiler daha sonra hayirsever vatandaslar tarafindan Merzan Mahallesi'nde yaptirilan Lale Hatun Camisi ile Erkek Kur'an Kursu ile Biçer Mahallesi'nde yaptirilan Hatice Ömer Utlu Yatili Kiz Kur'an Kursu'nun açilis programina katildi.

Akbiyik, burada yaptigi konusmada, gelecegin emanet edilecegi gençlerle Hakkari'nin daha da güzellesecegini söyledi.

Gençlerin, Hakkari'nin daha yasanabilir bir il olmasi için büyük hizmetlere imza atacagini belirten Akbiyik, Cumhurbaskani Basdanismani Israfil Kisla'ya, Il Müftülügüne ve emegi geçenlere tesekkür etti.

Cumhurbaskani Basdanismani Kisla ise açilisini gerçeklestirdikleri Kur'an kurslarinin ve caminin hayirli olmasi temennisinde bulundu.

Gelecegin en büyük servetinin gençler oldugunu vurgulayan Kisla, sunlari kaydetti:

"Gençlik bizim her seyimiz. Rabbim vatanina ve milletine faydali, milli ve manevi degerlere sahip çikan, Kur'an ahlaki ile ahlaklanmis gençleri yetistirmeyi bizlere nasip etsin. Böyle güzel yapilari yapanlarin sevap defterleri kapanmiyor. Okuyani ve okutani sevap kazaniyor. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum."

Kaynak: AA