'2021 Afrika Içi Ticaret Fuari' Sona Erdi

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Durban kentinde düzenlenen "2021 Afrika Içi Ticaret Fuari" (IATF) sona erdi.

Afrika'nin en büyük ticaret fuarlarindan biri olan etkinlige, bu yil kita genelinde 55 ülkeden 1100'ün üzerinde firma katildi.

Açilisina Afrika'dan 7 devlet baskani ve çok sayida üst düzey devlet yetkilisinin katildigi fuari, 15-21 Kasim tarihlerinde yaklasik 10 bin kisi ziyaret etti.

Afrika pazarina açilmak için firsatlar sunan fuarda, Türkiye, Aktif Bank ve Albayrak Insaat olmak üzere iki firmayla temsil edildi.

Bir sonraki Afrika Içi Ticaret Fuari'nin 2023'te Fildisi Sahilleri'nde düzenlenmesi planlaniyor.

- IATF, yatirimcilarla ve müsterilerle tanisma imkani sundu

Fuarin ziyaretçilerinden Güney Afrikali Site Zuma, AA muhabirine yaptigi açiklamada, bu etkinlikte Afrika'da is yapan firmalarla bire bir görüsmek ve pazardaki yenilikleri takip etmek açisindan ilginç firsatlar buldugunu söyledi.

Zuma, katilimcilarin birbirleriyle fikir paylasiminda bulundugu fuarin, Afrika'nin farkli ülkelerinde yatirimcilarin ne tür zorluklarla karsilastigini anlamak açisindan oldukça faydali oldugunu belirtti.

Birlesmis Milletler (BM) Kadin Birimi'nin IATF Temsilcisi Mari Goratindivau, fuarin Afrikali kadinlar açisindan önemine deginerek, bu kadinlarin kitasal bir girisimde yer almalarini saglamak için fuarda yer aldiklarini vurguladi.

Goratindivau, BM Kadin Birimi olarak fuarda stant açmaya maddi gücü elvermeyen kadinlar için bir fuar pavyonu açtiklarini aktararak, "Bu sayede kadinlarimiz sadece Afrika ile ticaret yapma firsatina sahip olmakla kalmiyor, Türkiye gibi diger kita ülkelerine de açilma firsati buluyor." dedi.

Fuara katilan kadin girisimcilerden Ganali Sawiza Brown ise "Bu fuar gerek bizim için ve gerek burada temsil edilen diger Afrika ülkeleri için oldukça önemli bir firsat çünkü bize diger yatirimcilarla, tedarikçilerle ve müsterilerle tanisma imkani sundu." dedi.

Kaynak: AA