Van-Bahçesaray Kara Yolu Çig Tehlikesi Halinde Ulasima Kapatilacak

Van Valisi ve Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, geçen yil çig düsmesi nedeniyle 42 kisinin hayatini kaybettigi Van-Bahçesaray kara yolunda, baska can kayiplarinin olmamasi ve ulasimin güvenli saglanmasi için siki önlemler alindigini söyledi.

Bilmez, beraberinde Il Emniyet Müdürü Atanur Aydin ve Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hüseyin Bekmez ile Bahçesaray ilçesinde incelemelerde bulundu.

Kaymakam Ömer Tugrul Kundakçi tarafindan karsilanan Bilmez ve beraberindekiler, Kaymakamlik, Ilçe Emniyet Müdürlügü, Ilçe Jandarma Komutanligi ve Yukari Narlica Karakol Komutanligi'ni ziyaret etti.

Yenilenen mahalle yollarinda inceleme yapan Bilmez, Büyüksehir Belediyesince Feqiyi Teyran Türbesi ve çevresinde yürütülen onarim yenileme ve yürüyüs yolu çalismalarini denetledi.

Sündüs Sehitlik Aniti'ni da ziyaret ederek burada yürütülen çalismalar hakkinda bilgi alan Bilmez, daha sonra yeni hizmete sunulan Bahçesaray Ögretmenevi'ni gezdi.

Vali Bilmez, gazetecilere yaptigi açiklamada, belediye ve merkezi idarenin yatirimlarini yerinde incelemek üzere ilçeye geldiklerini söyledi.

Ilçede 3 mahallede sicak asfalt çalismasi yaptiklarini belirten Bilmez, sunlari aktardi:

"25 yatakli, 8 yogun bakim ünitesi, dogum servisi ve 4 dis ünitesi olan devlet hastanemizin temeli atildi. Bahçesaray kosullarinda insallah bütün ihtiyaçlari giderebilecek bir hastane olur. Ögretmenevimiz faaliyete geçti. Ögretmenlerimiz ciddi anlamda rahatladi. Yollarimiz, hastanemiz Bahçesaray halkina hayirli ugurlu olsun."

Iki yil önce çig felaketinin yasandigi Bahçesaray kara yolunda kis öncesi önlemler alindigini dile getiren Bilmez, söyle devam etti:

"Kar tünelleri mi yapilsin, yukari Narlica'dan merkezi bir tünel mi yapilsin yoksa Gevas üzerinden tünel ve yeni bir yol mu yapilmali, bunun çalismasi genel müdürlük tarafindan yürütülmektedir. O bitince insallah ihale süreci baslayacaktir. Karayollari Bölge Müdürlügünün analizlerinde çig tehlikesi halinde yollar kapatilacak. Bazen tamamen kapatilacak bazen günün belirli bir saatinden sonra kapatilacak. Karayollarindan talep gelmesi halinde Çatak tarafinda Çatak Kaymakamligi, Bahçesaray tarafindan da Bahçesaray Kaymakamligi tarafindan yol tamamen fili olarak kapatilacak."

Kaynak: AA