Kolombiya'da Tepki Çeken Polis Etkinligi

Kolombiya’da Simon Bolivar Polis Okulu’nda geçtigimiz günlerde Almanya’yi onurlandirmak için düzenlenen kültürel degisim etkinliginde Nazi amblemleri kullanilmasi ve Nazi üniformasi giyen ögrenciler tepki çekti.

Kolombiya'da Tepki Çeken Polis Etkinligi


Kolombiya’nin Tulua sehrindeki Simon Bolivar Polis Okulu’nda geçtigimiz günlerde Almanya’yi onurlandirmak için düzenlenen kültürel degisim etkinliginde ögrencilerin Nazi üniformasi giydigi ortaya çikti. Etkinlikte, bazi ögrenciler SS üniformasi giydigi ve salonun Nazi amblemleri ile donatildigi görülürken, ögrencilerden biri ise Adolf Hitler kiligina girdi. Tulua polisinin resmi sosyal medya hesabindan paylasilan etkinligin fotograflari tepkilere neden olurken, Simon Bolivar Polis Okulu müdürünün görevine son verildi.



Colombia Devlet Baskani Ivan Duque ise olayla ilgili yaptigi açiklamada, “Yahudi soykirimini gerçeklestiren kisilerin sembollerini kullanan veya bunlara atifta bulunan her türlü gösteriyi kiniyorum” ifadelerini kullanarak, etkinligi düzenleyenlerden ve katilimcilardan hesap sorulacagini vurguladi.

Almanya ve Israil Büyükelçilikleri ise, Kolombiya’ya vatandaslarini Yahudi soykirimi hakkinda daha fazla egitmesi konusunda çagrida bulundu.
Kaynak: İHA